01.03.2019

Člani tolkalne skupine SToP na gostovanju v Veliki Britaniji

Tolkalna skupina SToP bo v soboto, 2. marca skupaj z Londonskim harmonikarskim orkestrom nastopila v cerkvi Sv. Petra na trgu Eaton v centralnem delu Londona.

Press info

Slovenski tolkalni projekt
Foto: arhiv Slovenskega tolkalnega projekta

Slovenski tolkalni projekt SToP, ki letos praznuje 20 let delovanja, bo »na otoku« gostoval prvič. Potem, ko so lani v Slovenski filharmoniji odigrali skupen koncert s priznanim londonskim harmonikarskim orkestrom, jih sedaj čaka koncert v gosteh.

SToP je vse leto, pa tudi že konec 2018, zelo aktiven na vseh področjih. 20 let delovanja namreč želi ta 8 članska zasedba izkoristiti karseda raznoliko. Za njimi je že mladinska opera Všeč si mi, 13. BUMfest in precej manjših projektov, zdaj pa jih čakajo novi izzivi. V jeseni večkratno gostovanje v Franciji, še prej pa prestolnica Velike Britanije in to v centralnem delu Londona.

»Čaka nas lep koncert, v prelepi cerkvi, ki jo večkrat koristijo za koncerte. Vabila smo bili zelo veseli, saj je to naše prvo gostovanje v Londonu. Upam, da bomo lepo predstavili Slovenijo in v veliki meri tudi slovensko glasbo, saj imamo na repertoarju kar precej slovenskih skladateljev, tudi Avsenika. Seveda bomo koncertu dodali nekaj naših stalnih skladb, ki jih igramo že vrsto let, nekaj programa pa bomo odigrali tudi skupaj s harmonikarji, kar bo zaokrožilo to naše plodno sodelovanje,« je pred odhodom dejal član skupine StoP, Dejan Tamše.

K promociji koncerta se je aktivno vključila tudi slovenska ambasada v Londonu. Za nameček pa bo vsak obiskovalec koncerta ob vstopu prejel še kos slovenske potice, kar je tudi nekaj nevsakdanjega, tudi za člane SToPa, ki so to potezo seveda pozdravili.