04.11.2020

Dostava koncertov na dom

Kino Šiška nadaljuje s hibridnimi koncerti tudi v novembru z indie rock asi MRFY, enim najbolj svežih novih glasbenih izrazov na domači sceni Tschimyem, prekaljenima akterjema domačega podtalja Darlo Smoking in sanjajočimi AKA Neomi, konec meseca pa sledi posebno sodelovanje Kino Šiška x Mixcloud: Flying Lotus!

Press info

Dostava koncertov na dom

Vemo, koncertna izkušnja v živo je neprecenljiva. Naključna srečanja s prijatelji, množica obiskovalcev, ki skupaj poje refren ali zgolj sinhrono kima z glavo in še kaj. Tudi to še vse pride. Do takrat pa uživate v dostavi na dom – hibridnih koncertih iz Kina Šiška preko platforme DICE, na katerih so do sedaj nastopili zalagasper, Matter x Better, Zlatko in Torul.

Hibridi na napravah od Minneapolisa do Istanbula

Partnerstvo s platformo DICE že prinaša rezultate; tako so spletne prenose dosedanjih hibridnih koncertov spremljali v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Srbiji, na Danskem, Portugalskem in Hrvaškem, v Španiji, Turčiji in seveda doma. O pozitivni koncertni izkušnji, enostavni uporabi platforme DICE in podpori glasbenikom, ki jo z nakupom spletnega prenosa izkažemo izvajalcem, je pisala novinarka Slovenske tiskovne agencije (prispevek Koncert s kavča kot pomembna gesta podpore glasbenikom v koronačasu). Kritiška ogleda dveh koncertov pa je novinar Miroslav zabeležil na portalu Odzven (Matter x Better in Zlatko).

MRFY, Tschimy, Darla Smoking in AKA Neomi

Novembrsko glasbeno dogajanje bodo 5. 11.  zaštartali eni in edini MRFY, soavtorji poletnega koronahitiča “Zonzei”, ko bodo ekskluzivno za naš spletni prenos stopili iz studia, kjer masirajo svojo drugo ploščo, ter nam v živo predstavili sveži material. Eno najbolj svežih imen na domači sceni je Tschimy, ki je s svojim nedavno izdanim EP prvencem Human OS zanetil spletni hajp, s prenosom iz Kina Šiška 11. novembra pa ga bo prvič predstavil tudi v živo. Darla Smoking ljubiteljem domačega podtalja ni potrebno dodatno predstavljati; projekt tolkalnega virtuoza in multiinštrumentalista Jake Bergerja in manipulatorja semplov ter elektronike Naceta je nekaj, kar ljubitelji glasbe 18. 11.ne smejo spustiti. Hibridne koncerte domačih izvajalcev bodo 26. novembra sklenili AKA Neomi, tenkočutna ljubljanska glasbena zasedba, ki je v Kinu Šiška v živo že navdušila in prepričani smo, da bo tako tudi tokrat.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost in se vidimo na špilu!


Flying Lotus – posebno sodelovanje z Mixcloud

Na povabilo menedžmenta Flying Lotusa se pridružujemo Mixcloudu pri promociji spletnega prenosa edinstvenega futurističnega avdiovizualnega spektakla enega najbolj izvirnih in vplivnih glasbenih genijev 21. stoletja. Na spletnem prenosu 28. novembra bodo poleg FlyLoja bodo nastopili še nekateri najbolj zanimivi Brainfeederjevi varovanci in varovanke: Brandon Coleman, Teebs in Salami Rose Joe Louis.

Četrtek, 5. november 2020 ob 21. uri
MRFY


Sreda, 11. november 2020 ob 21. uri
Tschimy

Sreda, 18. november 2020 ob 21. uri
Darla Smoking

Sobota, 21. november 2020 ob 21. uri
Ivo Dimchev (CoFestival 2020)

Sreda, 25. november 2020 ob 21. uri
Sainkho Namtchylak (CoFestival 2020)

Četrtek, 26. november 2020 ob 21. uri
AKA Neomi

Sobota, 28. november 2020 ob 21. uri
FLYING LOTUS x BRAINFEEDER

Dostava koncertov na dom