21.04.2020

Društvo Asociacija na pomoč samozaposlenim

Društvo Asociacija je pričelo z izvajanjem projekta, s katerim se v času epidemije koronavirusa COVID-19 osredotočajo na servisne storitve in pomoč samozaposlenim ustvarjalkam in ustvarjalcem, ter načrtujejo serijo devetih izobraževalnih delavnic.

Press info

Društvo Asociacija

Glavne aktivnosti znotraj projekta so:

Vodenje pogostih vprašanj kulturnikov v času epidemije – kako lahko samozaposleni pridejo do pomoči, kako je z izvajanjem projektov, kdo je upravičen do temeljnega dohodka in podobno.

- Vsak četrtek do 31.5.2020 bodo izvajali video posvetovanja, kjer bodo odgovarjali na vprašanja kulturnikov glede epidemije.

- Serija devetih delavnic, s katerimi bodo dodatno informirali in opolnomočili ustvarjalce na področju kulture za boljše načrtovanje in izvajanje dela.

 Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce izvaja društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

Na pogosta vprašanja bosta poleg javnih institucij pomagala odgovarjati še pravni in računovodski strokovnjak, seveda pa koristijoo tudi bogat nabor odgovorov iz že obstoječe baze Servisa Asociacije. Dodatno razširjajo pojasnjevalne kapacitete tudi s tedenskimi video posvetovalnicami, kjer še jasneje in uporabnikom bolj prijazno podajajo zbrane informacije na posamezne teme, ob tem pa bo tudi priložnost za vprašanja v živo.

Več informacije je dostopnih na podstrani projekta.