29.06.2017

Festival urbane kulture 2017

Festival urbane kulture Slovenija je nov urbano-kulturno-turistični koncept, katerega namen je festivalske vsebine učinkovito povezati z naravnimi danostmi Slovenije.

Press info

Festival urbane kulture Slovenija

Festival urbane kulture Slovenija »Lublana je urbana« bo ta konec tedna v dveh dneh, 30. junija in 1. julija, obiskovalcem ponudil pestro dnevno-nočno dogajanje na 10-ih prizoriščih, na katerih se bo zvrstilo več kot 30 različnih domačih in tujih izvajalcev. V treh vsebinskih sklopih (dnevno dogajanje na različnih lokacijah, osrednji koncertni del na Kongresnem trgu ter na serijo t. i. after partyjev v več ljubljanskih klubih).

Na 10 odrih se bo ta konec tedna zvrstilo okoli 30 izvajalcev, med njimi Booka Shade (NEM), Jazzanova feat Paul Randolph (NEM), Frank Benbini (iz Fun Lovin' Criminals) (VB), JAMirko in Icon, oba iz Slovenije.

Dogajanje na osrednjem odru na Kongresnem trgu se bo začelo v petek, 30. 6. popoldne z nastopom slovenskih izvajalcev UBU (Introset) in Jamirko&Murat BEATTape, nadaljevalo z nastopom Franka Benbinija (iz skupine Fun Lovin´ Criminals), sledil pa bo nastop Jamirka s prijatelji in lansiranje lastne produkcije festivala, glasbenega projekta Icon. V soboto bodo Kongresni trg razgreli Ichisan (Slovenija), Jazzanova feat Paul Randolph (Nemčija) in Booka Shade (Nemčija).

V soboto, 1. julija, se bo Slovenija prvič pridružila v praznovanju Mednarodnega dneva reggae glasbe (International Reggae Day), v Parku Tivoli bodo za atraktivno plesno popoldne poskrbeli Roots in Session, Rockers Dub Master Sound System, Dr. Bancho in številni drugi.

Oba dneva festivala se bodo na Petkovškovem nabrežju, v Centralni postaji, Žmavcu in drugod predstavljali mladi slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V Moderni galeriji bo potekala tudi predstavitev projekta Slovenology. Za najbolj vzdržljive bo oba dneva na voljo serija after partijev v klubu K4, klubu Cirkus in na Metelkovi, kjer bodo med drugim nastopili Tom Trago (Nizozemska), 0 Phase (Velika Britanija), Mike Vale, DJ Dey, Ichisan in mnogi drugi.

Festival urbane kulture Slovenija, ki postavlja temelje trdne atraktivne in konkurenčne festivalske destinacije, ima za cilj v nekaj letih postati eden večjih festivalov v srednji Evropi. Obiskovalci bodo lahko doživeli bogastvo sodobnih trendov v kulturi in kreativnosti, od elektronske glasbe, dizajna, mode, vizualnega ustvarjanja do projektov z družbeno osveščevalnimi aspekti. To, sodobnemu turistu, informiranemu in digitaliziranemu 'nomadu', na kožo pisano doživetje bo dopolnjeno z občutenjem raznolike in izjemno ohranjene narave ter tradicionalne, tudi kulinarične dediščine.

Vse letošnje prireditve na ljubljanskih mestnih trgih so brezplačne, saj želijo organizatorji obiskovalcem predstaviti koncept in vizijo festivala. Klubski after party-ji bodo plačljivi.