22.08.2016

Festivalski odmevi: KKŠ Summer FEST Radlje

Med 11. in 14. avgustom 2016 se je v organizaciji Kluba koroških študentov odvil KKŠ Summer FEST. Letos je festival obiskalo rekordno število obiskovalcev.

Dušan Mijanović

KKS Summer Fest 2016
Foto: Simon Prosenc

KKŠ Summer FEST je namenjen mladim, ki jih poleg večernih koncertov zanima pestro spremljevalno dnevno dogajanje. Organizatorji iz Kluba koroških študentov so si kot cilj zastavili oblikovati koncertni program, ki vključuje odmevna glasbena imena, slovenske izvajalce ter hkrati daje možnost lokalnim glasbenim ustvarjalcem. V petih letih je festival z manj kot 2.000 obiskovalcev zrastel v enega večjih festivalov v Sloveniji.

Letošnja edicija festivala je po mnenju organizatorjev presegla pričakovanja, saj je festival obiskalo rekordno število obiskovalcev. V treh dneh se jih je zvrstilo kar 20.000, kar je, v primerjavi z letom poprej (8.000 v dveh dneh), velik preskok. Letos so organizatorji zaznali velik porast udeležencev iz drugih delov Slovenije, ne le Koroške, ter tudi kar nekaj iz tujine.

Festival je v lokalnem okolju dobro sprejet ter podprt, odzivi partnerjev, glasbenikov in ostalih je bil zelo pozitiven. Letošnja uspešnost je gotovo navdih in hkrati velik izziv za organizacijo festivala naslednje leto, so povedali organizatorji iz KKŠ.

 

 

 

 

KKS Summer Fest 2016
KKS Summer Fest 2016
KKS Summer Fest 2016
KKS Summer Fest 2016