13.12.2017

FUK - Festival urbane kulture

FUK bo potekal v Mladinskem centru Zagorje, v petek, 15. in soboto, 16. decembra 2017.

Press info

FUK - Festival urbane kulture

Petek, 15. december 2017 ob 21. uri

Cyam je na domači in tuji sceni vedno bolj prepoznaven MC grobega vokala in agresivnega videza ter nastopa. Svojo zgodbo je začel predstavljat na specifičen način in s specifičnim stilom šele pred kratkim, a je na hitro osvojil množično publiko, tako stare kot tudi nove generacije. MC-ju za katerega je vedela le peščica poznavalcev se je uspelo prebiti med vodilne glave hip-hopa/rapa na območju cele ex-yu v tako kratkem času, kar ni uspelo marsikateremu vztrajnemu posamezniku po mnogih letih truda ne glede na glasbeno zvrst, na domačem ali tujem terenu.

Sajkoslav hip hop producent, ki prihaja iz Novega mesta.

Koolektiv sestavljajo, duo Siknes, trio 3.Štuk Bengrz, Jura a.k.a. Tihi mož in F-Raw Blanka. Kot antiheroji združujejo svoje moči in se skupaj borijo za pravico do trših zvokov. Po zaslugi Jure, ki je nedolgo nazaj odkril svoj nov super power, ustvarjanje mastnih beatov, so hiphop antiheroji stopili skupaj in odkrili moč kolektivnega soustvarjanja. Cool je bit aktiven, kul je koolektiv.

SamSatan je  potomec surovega zlatodobnega 90’s hiphopa.

Zinedin O. je MC iz Kisovca ki dela rep in nastopa po lokalnih odrih že nekaj časa.

Bajta 13 je reper in promotor iz Zagorja.


Sobota, 16. december 2017 ob 21. uri

Suzi Soprano

Sveži trio iz Krškega,ki ga tvorijo člani bendov Growing Rats, theLIFT in Karmakoma. Bend, ki se igra s surovostjo in preprostostjo, brezkompromisno udriha po kitari in bobnih, zaokrožuje pa ga glas, ki se ga ne bi branili niti The Germs. Avtorska glasba Suzi Soprano črpa iz mnogoterih žanrov, zadiši pa po bendih, kot so Gang of Four, Kyuss, Jesus Lizard, Otroci socializma, Nirvana in še kaj.

Morvern je projekt enega izmed protagonistov zasedbe HAY, Jana Cizeja. Gre seveda za psevdonim mladega kantavtorja Jana Cizeja, poznanega še iz alternativne rock skupine HAY. HAY so se pojavili s petnajstim klubskim maratonom Radia Študent, v okviru katerega so pokazali svoj talent za pisanje spevnih, občasno nasilnih in zelo grungastih komadov. Morvern pa vendarle ni HAY, svojih čustev namreč ne izliva na valove udarnih bobnov in nasičenih distorzij, temveč se pokaže v bolj sofisticirani, prijetno romantični formi.

NčOdNč

Skupina NčOdNč je bila ustanovljena leta 2005. Prvenec iz leta 2009 »Izlet v neznano« je temeljil na punk-rock-metal zvoku, kasneje pa se je skupina transformirala v štiričlansko zasedbo z idejo bolj zrele in kompleksne glasbe, rezultat česar je bil bolj trash zvok. Skupina se trenutno pripravlja na studijsko snemanje. Tematika pesmi se vrti okrog vprašanj, ki si jih večina ljudi zastavlja. Moderna doba je moderna le na papirju, kajti kar je izrečeno mora biti tudi storjeno.


Mladinski center Zagorje
Vstop: 3 EUR