20.05.2019

Glasba v radijskem mediju med alternativo in glavnim tokom / Stanje glasbene kritike na Slovenskem v letu 2019

Vabljeni k ogledu dveh okroglih miz, ki ju je na dan velikega praznovanja petdesetletnice Radia Študent v sodelovanju s Slovenskim glasbeno-informacijskim centrom, pripravila Glasbena redakcija RŠ.

SIGIC

Glasba med radijskim delom in kritiko


Glasba v radijskem mediju med alternativo in glavnim tokom

Kako misliti glasbeni profil sodobne radijske postaje, ki deluje v javnem interesu? Kako navigirati na polju kompromisov med stroko, tržno neefektivno glasbeno produkcijo in poslušalstvom? Kdo sploh je strokovnjak za glasbo na radiu? Na podlagi kakšnih kriterijev taktiziramo s podporo domači produkciji? Na kakšen način se soočamo s kvotami domače glasbe? Kako gledamo na glasbo v kontekstu radia v naslednjem desetletju in dveh?

Moderatorja: Žiga Pucelj, Luka Seliškar
Sodelujoči: Žiga Klančar, Tomaž Zaniuk, Tomaž Pezdirc, Andraž Kajzer


Stanje glasbene kritike na Slovenskem v letu 2019

Kakšno je stanje glasbene kritike v domačih medijih v letu 2019, ko je prostor za takšno vsebino že nekaj časa radikalno skrčen in zakrčen. Kako razumeti lokalno specifičen slovenski prehod iz obdobja pred cunamijem interneta v sodobnost? Kaj se dogaja z mobilnostjo sodelavcev glasbenih redakcij z medija na medij, iz učnih situacij v profesionalne okvire? Ali kritiko popularne glasbe danes uredniki razumejo kot strokovno vsebino ali prej kot vsako pisanje, ki se poskuša približati čim širši javnosti? Vsebina ali stil?

Moderatorja: Žiga Pucelj, Dušan Bulajić
Sodelujoči: Luka Zagoričnik, Igor Bašin BIGor, Nina Dragičević, Katja Utroša, Rajko Muršič