03.07.2018

Glasbeno poletje v Bohinju

Bohinj vabi v čudovito okolje. Koncerti klasične glasbe bodo v cerkvici Svetega Martina v Srednji vasi in cerkvi sv. Nikolaja v Bohinjski Bistrici.

Press info

Glasbeno poletje v Bohinju
Foto: bohinj.si

Umetniški vodja festivala Roman Leskovic in Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj, vabita na dogodke z vrhunskimi domačimi in tujimi umetniki. 

Glasbeno poletje Bohinj je harmonično usklajeno z okoljem, v katerem zaživi vsako poletje. Izjemna akustika cerkvice svetega Martina v Srednji vasi in izjemno okolje bohinjske naravne in kulturne krajine vabita v svoj dom vrhunske domače in tuje glasbene umetnike, da s svojimi glasovi in instrumenti uglasijo svoje stvaritve z okoljem. In to ni težko. Festival, že 23. leto zapored, namreč vedno znova zveni, kot da je tu doma že od nekdaj. Koncerti klasične glasbe vrhunskih glasbenikov vsako leto ponujajo koncerte, ki jih naključni obiskovalec v tej skriti bohinjski kotlini morda ne bi pričakoval. Pa vendar festival vedno znova dokazuje, da veliki koncerti in veliki glasbeniki niso doma samo na velikih koncertnih odrih evropskih prestolnic, ampak so ravno tako doma v intimnem okolju te prelepe krajine. Vsak koncert je zagotovo izjemno doživetje za ljubitelje klasične glasbe, pa vendar bo zlezel pod kožo tudi tistim, ki vam ta zvrst ni tako blizu.

Prvi koncert z orkestrom in zborom Slovenske filharmonije je že mimo, pričakujemo jih še pet.

Več: TUKAJ