22.02.2019

Hi-Fi Ljubljana Fono dan

Hi-Fi Ljubljana - Zvok z razgledom ta vikend v ljubljanskem hotelu Lev znova odpira prostor vsem avdiofilom, ki cenijo emotivnost visokokakovostne reprodukcije zvoka.

Press info

Fono dan

Tokratno srečanje se bo odvilo v specializirani maniri. Dan bodo namenili analogni reprodukciji zvoka in se poklonili pionirju kulture zavednega poslušanja - gramofonu.

V Intek-u (prireditelju dogodka) zastopajo znamke svetovno priznanih gramofonov različnih cenovnih razredov, vse pa bodo predstavili na zimski ediciji Zvoka z razgledom. Za dober zvok bodo skrbeli v Salonu Grad. Na Hi-Fi Ljubljana Fono dnevu 2019 bodo izmenično vrteli gramofone Gold Note, in sicr modela Pianosa in Valore, na zvočnem odru pa bodo gostili tudi samega ustanovitelja, lastnika in glavnega konstruktorja, Maurizia Aterinija. Ta bo obiskovalcem skozi serijo krajših predavanj podrobneje predstavil svojo vizijo zvoka, filozofijo inženiringa in male skrivnosti, zaradi katerih Gold Note sodi med High-End proizvajalce analogne avdio opreme.

Ustanovni član in basist zasedbe Mascara Quartet, Mitja Režman, bo predstavil celoten potek snemanja novega albuma Barco Negro, ki ga je kvartet v popolnoma analogni obliki posnel v Studiu JORK. Snemanje je potekalo v živo, brez nasnemavanj, direktno na analogni trak (reel to reel). Analogno ploščo, ki je nastala neposredno iz master traku, je glasbenim sladokuscem na voljo v žlahtnem, avdiofilskem pakiranju, s knjižico in certifikatom.

Fono dan 2019 bodo sklenili z akustičnim koncertom zasedbe Mascara Quartet: Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara) in Mitja Režman (bas kitara).