19.09.2019

Slovenski moMENT na Waves Vienna 2019

Slovenski sprejem na Wavesu že tradicionalno zagotavlja nepozaben uvod v petkov koncertni večer. Slovensko glasbeno sceno letos na festivalu zastopajo zalagasper, Noair in Neomi.

Press info

Slovenski moMENT

Slovenski sprejem na Wavesu že tradicionalno zagotavlja nepozaben uvod v petkov koncertni večer. Poleg slovenskih glasbenih akterjev nas bo z odličnim pivom počastil Bevog, manjkalo pa ne bo niti, kaj za pod zob. Slovensko glasbeno sceno letos na festivalu zastopajo zalagasper, Noair in Neomi. Lepo vabljeni na prijetno druženje!

Predstavljajo SKICA, SIGIC, Music Slovenia in MENT Ljubljana.
Podpira pivovarna Bevog.NEOMI
petek, 27. 9., 20:00 @ Aula

Ljubljanski bend je že pred leti prevetril slovensko pop sceno, nato za nekaj časa poniknil in se vrnil z novo zvočno podobo. Naj bo v slovenščini ali angleščini, bend zvočno vedno krojijo raznovrstni odtenki popa, ki jih povezuje preprosto očarljiv vokal. Pravijo, da bi jih drugi najverjetneje uvrstili v indie ali elektro pop, a da sami ustvarjajo intuitivno in se ne želijo omejevati – tako ali drugače.

https://www.facebook.com/neomiofficial/
https://open.spotify.com/artist/2J8En6SI4AtuXoglAlOxRS
https://itunes.apple.com/us/artist/neomi/1440972844
https://youtu.be/YVAzdH5Uxts
https://youtu.be/Ku7MJmptszA


NOAIR
sobota, 28. 9., 19:00 @ Ottakringer Stage

Obalni kvartet, ki s svojimi zvoki jadra med idiličnimi melodijami in samodestruktivnim kaosom, se žanrsko opredeljuje kot alternativni pop. Za sabo ima dva albuma, Izštekane, niz spletnih nastopov “Live Behind the Curtains” in kopico klubskih koncertov. V zvok, v katerem odmevajo tudi Jeff Buckley, Muse in Radiohead, staplja elemente mnogoterih žanrov. Najboljše pa seveda zveni v živo.

https://www.facebook.com/noair/
https://noair.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/50diC9oNLqebUgL5cPfUaU
https://itunes.apple.com/si/artist/noair/948900865
https://youtu.be/8_aEsxLRzhI
https://youtu.be/hSgbHj7hC1E


ZALAGASPER

sobota, 28. 9., 22:30 @ Hakuma Stage

“zalagasper” (Zala Kralj & Gašper Šantl) sta na skupno pot stopila šele leta 2017. Njun debitantski singel ‘Valovi’ je omrežil slovenske radijske postaje in kmalu tudi širšo javnost ter jim prinesel strokovno glasbeno nagrado Zlata piščal za pesem leta 2017. Leta 2019 sta izdala svojo prvo kratkometražno izdajo “Štiri” in s pesmijo ‘Sebi’ postala nepričakovana, toda nadvse dobrodošla predstavnika Slovenije na letošnji Pesmi Evrovizije v Izraelu. Nedavno smo lahko prisluhnili tudi njuni prvi skladbi v angleškem jeziku z naslovom ‘Come to me’.


https://www.facebook.com/zalagasper/
https://open.spotify.com/artist/0YvFvwtv758gmIrkPoAnRO
https://music.apple.com/us/artist/zalagasper/1435155857
https://youtu.be/vleF8-gAn_U
https://youtu.be/pilqnFC3rQE