06.06.2019

Kromatika Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Simfonični orkester RTV Slovenija vabi k vpisu v novo sezono Kromatike. Nova sezona ponuja devet koncertov.

Press info

Kromatika Simfoničnega orkestra RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj

Nova sezona prinaša za Simfonični orkester kar nekaj izjemno pozitivnih priložnosti in sprememb. Funkcijo šefa dirigenta s septembrom 2019 prevzema dolgoletni gostujoči dirigent Rossen Milanov, ki bo v prihodnjih letih zaznamoval in oblikoval umetniško pot orkestra. Poleg tega se orkester odpravlja na dve mednarodni gostovanji v Južno Ameriko v novembru in v Italijo decembra.

Glavni fokus letošnje sezone bo cikel treh koncertnih večerov, poimenovanih po Beethovnu. Z njimi želi orkester počastiti pomembnost tega velikega skladatelja in njegov idejni doprinos k našemu pojmovanju in komuniciranju skozi glasbo. Orkester bo predstavil nova dela ali improvizacije sodobnih skladateljev in izvajalcev. 
Poslanstvo Simfoničnega orkestra RTV Slovenija je tudi predstavljanje glasbe mladih in uveljavljenih slovenskih skladateljev, v prihajajoči sezoni bomo poslušali glasbo Uroša Kreka, Larise Vrhunc in Urške Pompe. Svoj unikaten pogled bodo skozi širok izbor glasbe od baroka do 21. stoletja prinesli gostujoči dirigenti Mihail Agafita, Roberto Gonzales-Monjas, Johannes Kalitzke, Catherine Larsen-Maguire in Daniel Raiskin. Občinstvu se bodo predstavili tudi svetovno znani solisti in člani orkestra, med njimi pianisti Dejan Lazić, Yeol Eum Son in Per Rundberg, violinisti Stefan Milenković, Kana Matsui in Stefan Jackiw, violončelisti Maja Bogdanović, Igor Mitrović in Daniel Mueller-Schott ter čembalist Jean Rondeau.
Pomladni vpis abonmajev poteka do 7. junija 2019 v Informacijskem središču Cankarjevega doma v Ljubljani med 11. in 13. uro in med 15. in 18. uro, ali po telefonu 01 24 17 300. Več informacij TUKAJ.