28.02.2019

Mednarodni dan žensk tudi v rokenrol podobi

V Orto baru bo spet treskalo izpod rok ženskih glasbenic, 8. marca se bo odvijal festival Dan rock žena.

Press info

Dan rock žena

Ob letošnjem dnevu žena bodo oder Orto bara na festivalu Dan rock žena ponovno okupirale glasbene skupine sestavljene zgolj iz glasbenic širšega rokenrol spektra s skupnim imenovalcem, ustvarjanjem avtorske glasbe na način, ki pritiče imenu festivala.

Saša in Sonja Zagorc, organizatorki in idejni vodji festivala ter gonilna sila Hellcats, aktivno iščeta somišljenice po Sloveniji in širše. Letos se jim bodo tako pridružile srbska rock atrakcija 3 Kapljice iz Novega Sada in italijanske »padrone« Checkmate iz Milana. Punce obljubljajo, da ne bodo prav nič nežne, slišali pa bomo vse od trših in tudi bolj mehkejših rock ritmov.

Namen festivala je spodbuditi kvalitetne ustvarjalke v glasbi, pomagati pri preboju na koncertna prizorišča ter spodbuditi zanimanje žensk za ustvarjanje in razširjanje avtorske glasbe. V Evropi so taka prizadevanja v polnem razmahu, s festivalom pa želimo zbrati in predstaviti punce tudi s tega dela Evrope. Dekleta že pet let orjejo ledino in rezultati so vidni. Vedno več je prijav na festival in zanimanja za nastope, posredno pa se je na različnih nivojih razvila tudi konstruktivna debata o položaju žensk v glasbi.

Za festivalom stoji uigrana in predvsem entuziazma polna ekipa, ki se trudi, da je festival vsako leto boljši in tudi zato se dogodek zaradi velikega obiska v prejšnjih letih, seli z malega na veliki oder Orto bara.

Saša in Sonja Zagorc
Hellcats
Checkmate
3 Kaplice