23.05.2018

Mreža Innovation Network of European Showcases (INES) štartala z nudenjem posnetih vsebin na enem spletnem mestu

Prva evropska video platforma za izobraževanje o glasbenem poslu je z nudenjem posnetih vsebin na enem spletnem mestu začela pobudo za daljšo trajnost in boljšo dostopnost do znanja, ki ga strokovnjaki z različnih področij nudijo na konferencah.

SIGIC

Mreža Innovation Network of European Showcases (INES) štartala z nudenjem posnetih vsebin na enem spletnem mestu

Video platforma INES#conference je bila lansirana 9. maja na naslovu ines-festivals.eu/conference. Vsebovala bo več kot 120 posnetkov s konferenčnih programov iz cele Evrope.

Glasbeni posel je zaradi redkosti kvalitetnih šol in izobraževalnih programov eden najtežjih za začetnike. Prenos pomembnega praktičnega znanja glasbenih profesionalcev večinoma poteka na konferencah o glasbenem poslu po celi Evropi. Ti dogodki so običajno omejeni na določeno profesionalno občinstvo, saj si vsi ne morejo privoščiti konferenčne vstopnice oziroma potovanja nanje. Tudi če bi si lahko, bo število sedežev v konferenčni dvorani vedno omejeno. V digitalni dobi je to potrebno spremeniti in demokratizirati. Zato je osem partnerskih showcase festivalov INES z vodjem projekta gigmit lansiralo INES#conference kot del mreže Innovation Network of European Showcases (INES), ki jo sofinancira program Evropske unije USTVARJALNA EVROPA. Ideja je preprosta in učinkovita: snemanje konferenčnih programov ter nudenje dostopa prek spletne video platforme, preproste za uporabo.

Uveljavljeni glasbeni profesionalci, glasbeniki in začetniki v glasbeni industriji bodo lahko bogat arhiv uporabljali brezplačno ter koristili znanje, vpoglede in rezultate razprav, delavnic ter intervjujev iz cele Evrope. "V današnji stalno spreminjajoči se digitalni glasbeni krajini je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da so profesionalci na tekočem s porajajočimi se trendi. Nove platforme nastanejo in propadejo, finančni pritoki usahnejo in novi denarni viri izbruhnejo, mednarodne mreže postajajo vedno bolj pomembne. Kdor ni pozoren, hitro zaostane," pravi koordinatorka projekta INES Magdalena Zschunke. "Zato smo lansirali to pobudo in upamo, da bo prerasla v osrednji evropski vir decentraliziranega znanja o glasbenem poslu."

Konference z MENT Ljubljana so že dostopne na spletu. V prihodnjih tednih in mesecih se jim bo stalno pridruževalo še več posnetkov.