08.11.2016

Nov Jazz Fokus, Cankarjev dom, 8. november 2016

Nov Jazz Fokus je enodnevni mednarodni jazzovski festival, ki ga pripravlja Cankarjev dom.

Press

Nov Jazz Fokus

Cankarjev dom, Klub CD

Nov Jazz Fokus

Vstopnina: 14 / 9 EUR

Nastopili bodo: 

Jure Pukl/Daniel Nösig Quintet feat. Tzumo Arpad, Josh Ginsburg & Gregory Hutchinson
Jure Pukl, saksofon; Daniel Noesig, trobenta; Tzumo Arpad, klavir; Josh Ginsburg, kontrabas; Greg Hutchinson, bobni

Malo je glasbenikov, ki se v glasbenem smislu tako odlično razumejo kot saksofonist Jure Pukl in trobentač Daniel Noesig. Ideja o skupnem projektu se je rojevala zadnjih deset let, da bi v letu 2012 dobila sedanjo podobo. V zasedbi je tudi eden najbolj vplivnih in priznanih tolkalcev današnjega časa Greg Hutchinson, ki je igral z velikani jazza, kot so: Ray Brown, Joe Henderson, Joshua Redman in vokalna ikona Betty Carter. Kvintet bo predstavil avtorsko glasbo Jureta in Daniela, ki izhaja iz močne jazzovske tradicije, a je napisana v modernem duhu, z veliko interakcije med člani kvinteta. Premierna predstavitev albuma v Sloveniji.

 

Tim Green meets Trio Tip
Tim Green, altovski saksofon; Lenart Krečič, tenorski saksofon; Vladimir Kostadinović Krcko, bobni; Milan Nikolić, kontrabas

Saksofonista Tima Greena med drugim poznamo po sodelovanju z Royom Hargrovom, Wyntonom Marsalisom in Christianom McBridom. Tokrat bo nastopil z mednarodno zasedbo Trio Trip od tod do sosednje regije. Izvajali bodo pretežno avtorsko glasbo, nekaj bo tudi priredb jazzovskih standardov in znanih skladb drugih žanrov. Večer pa bo poln tudi »soul« vložkov.

 

Douglas-Ribot-Ibarra: New Sanctuary
Dave Douglas, trobenta; Marc Ribot, kitara; Susie Ibarra, bobni, kulintang, elektronika

Dave Douglas, zvezdniški trobentač in skladatelj, lastnik založbe in organizator festivala trobentačev, je z New Sanctuary nadaljeval koncept iskanja novih rešitev pri pisanju glasbe za improvizatorje, ki ga je začrtal že z dvojnim cedejem Sanctuary za osem improvizatorjev sredi devetdesetih. Tokrat je k sodelovanju povabil še izjemna glasbenika improvizatorja: proslavljenega Marca Ribota, ki je na snemanju igral tudi trobento, ter tolkalistko Susie Ibarra, ki se po večletnem uspešnem pedagoškem delu vrača na koncertne odre.