06.03.2018

Nuška Drašček bo na samostojnem koncertu predstavila novo zgoščenko

Po uspešnem nastopu na EMI in ob zadnjih pripravah za produkcijo opere Lepotica in zver Philipa Glassa, Nuška pripravlja tudi koncert s francoskimi šansoni.

Press info

Nuška Drašček bo na samostojnem koncertu predstavila novo zgoščenko

Takoj po EMI se je Nuška Drašček osredotočila na priprave na novo produkcijo opere Lepotica in zver skladatelja Philipa Glassa, ki bo na sporedu od 8. marca dalje in v kateri Nuška Drašček poje naslovno vlogo Lepotice. Gre za prvo izvedbo katerekoli opere Philipa Glassa v Sloveniji. Režiser in koreograf tokratne postavitve je Matjaž Farič, dirigentka in glasbena vodja Živa Ploj Peršuh, kostumograf pa Alan Hranitelj.

12. marca, na »gregorjevo«, pa bo v SiTi Teatru koncert ob izidu njene nove zgoščenke RE-BELLE (posvečeno Piaf), ki jo po devetih letih izdaja pri založbi ZKP RTV Slovenija. Na novem albumu bodo francoski šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, predvsem zaradi izjemnega odziva publike. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.