SPLETNA REVIJA O GLASBI

»Vse, kar je na albumu, lahko zaigramo tudi v živo.«

24. februar 2015, Gregor Bauman

Če se komu v zadnjem času stvari dogajajo s pospešeno in nezmanjšano hitrostjo, je to zagotovo kisovška skupina Koala Voice. Pred mikrofon sta stopila kitarist Domen Don Holc in basist Tilen Prašnikar.


Več

Preo(b)rati alternativne scene v Istri pod Slovenci

18. februar 2015, Matjaž Karlovčec

Temeljni preobrat na alternativni sceni se je pričel z udorom realnega. Kljub zaprtju koprskega MKC-ja, ki je več kot dve desetletji deloval kot branik neodvisne alternativne scene Kopra in širše regije, se polje boja nadaljuje. Vendar sedanjost tvori skupina mladih, ki je – kot kaže - opravila z avtoritetami ter s tem nakazuje na drugačno, egalitarno, horizontalno bodoče delovanje.


Več

Čista in še večja jeba – Mi2

09. februar 2015, Gregor Bauman

Po čem si bomo zapomnili konec leta 2014? Nemogoče in neprimerno je sicer soditi za vse in vsakogar, saj ima vsakdo svoje favorite, a dejstvo je, da je nekaj, hm, kaj nekaj, veliko (medijske) pozornosti pripadlo skupini Mi2. Pogovarjali smo se s Tonetom Kregarjem.


Več

Uredništvo

V Odzvenu 25. 2. 2015 do 4. 3. 2015: Maia Juvanc pa peti koncert iz serije Kromatika. Žiga Pucelj recenzira dve izmed štirih novih izdaj BRGS-a (Jake Bergerja), Anže Zorman pa dokumetrani film Tine Lešničar ‘Čas za improvizacijo’. Svoja druga mnenja pripravlja Matjaž Karlovčec.

ZADNJE OBJAVE


Komponistična in izvajalska iniciacija

Komponistična in izvajalska iniciacija

25. 02. 2015, Maia Juvanc  |  Koncerti

Peti koncert cikla Kromatika je bil iniciacija v naslednji ustvarjalni fazi dveh mladih umetnikov. Gallusova dvorana je postala prizorišče novitete skladatelja Mateja Bonina, pa tudi prizorišče prestopa iz bolj komorno osredotočene dejavnosti v veliko solistično koncertantno poustvarjalnost violinistke Lane Trotovšek.

Več
Purcell in Blow – britanski Orfej in angleški Amfion

Purcell in Blow – britanski Orfej in angleški Amfion

24. 02. 2015, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

S koncertom legendarne sopranistke Emme Kirby, ki je nastopila v izbrani družbi ter pred polnim Atrijem ZRC SAZU, se je uspešno začela že 5. sezona cikla Harmonia concertans – Stara glasba na Novem trgu.

Več
Nekrolog: Jože Slak – Đoka (1951–2014)

Nekrolog: Jože Slak – Đoka (1951–2014)

23. 02. 2015, Uredništvo  |  Domače

Pred pol leta (23. 8. 2014) je umrl priznani slikar in glasbenik Jože Slak – Đoka. Temu unikumu med slovenskimi umetniki je nekaj besed v žlahten spomin namenil njegov kolega Andrej Trobentar

Več

Glasbeni spektakel

Glasbeni spektakel

17. 02. 2015, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

Izraz »glasbeni spektakel« je v danes precej izgubil na svojem pomenu. V resnici so zares izjemna doživetja še vedno prava redkost tudi v svetu klasične glasbo. Vendar s povsem mirno vestjo trdim, da nastop Kvarteta saksofonov Signum lahko označimo za pravi glasbeni spektakel.

Več
O samoniklih čudakih in arhaičnih agrarnih tehnikah

O samoniklih čudakih in arhaičnih agrarnih tehnikah

16. 02. 2015, Katarina Juvančič  |  Plošče

Duo N3L sta gledališki režiser, performer, pesnik in prevajalec Jure Novak in bobnar in vokalist Uroš Buh. Njun prvenec je samonikli čudak po imenu Natriletno kolobarjenje s praho.

Več
Samoosmislitev

Samoosmislitev

16. 02. 2015, Igor Bašin  |  Knjige

Potem ko je lani Velenje dobilo zgodovinsko leksikonsko bukvo popularnih (z)godb od šestdesetih let 20. stoletja do danes, je Nova Gorica dočakala dosje segmenta generacije mestne in okoliške mladine s preloma starega v novo stoletje izpod peresa Marka Rusjana.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice