SPLETNA REVIJA O GLASBI

Hang the DJ

18. november 2014, Gregor Bauman

V svojem drugem mnenjskem razmisleku se bom iz (ne)uredniških radijskih frekvenc premaknil na plesišča ter se vprašal, ali ti, ki sučejo plošče, nosijo del odgovornosti za glasbeno razgledanost »onih« pod visečo kroglo, polno majhnih ogledalc


Več

Brez jeze in poguma ne gre

31. oktober 2014, Igor Bašin

Pogovarjali smo se z neumorno Katarino Juvančič, o njenih ploščah z Dejanom Lapanjo, o folk glasbi, izkušnji Škotske, pripovedništvu, feminizmu in seveda o glasbi, o kateri ima Katarina jasne in ostre predstave.


Več

Panoptikon panonium

16. november 2014, Miroslav Akrapović

Ob miniaturnem diskografskem jubileju – preteklo je deset let od izida njihovega prvenca – so nas prekmurski krmarji prečudovitih inštrumentalnih viž, ki slišijo na ime ŠKM banda, počastili s svojim četrtim studijskim dolgometražnim glasbenim delom. Remek delom!


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 10. 11. do 20. 11. 2014: Miroslav Akrapović recenzira svežo ploščo zasedbe ŠKM banda, Mario Batelić pa ploščo jazovskega kitarista Sama Šalamona in njegovega Bassless kvarteta. Katarina Juvančič recenzira ploščo rezijske pevke in pesnice Silvane Paletti, Izak Košir pa ploščo zasedbe Blu.sine. Svoje drugo Mnenje pripravlja Gregor Bauman.

ZADNJE OBJAVE


Pomembni repertoarni utrinki na jubilejnem koncertnem ciklu Godalnega kvarteta Tartini

Pomembni repertoarni utrinki na jubilejnem koncertnem ciklu Godalnega kvarteta Tartini

16. 11. 2014, Maia Juvanc  |  Domače

Godalni kvartet Tartini bo novembra s štirimi koncerti in izvedbami najpomembnejših in izstopajočih skladb svoje kariere obeležil svojo 30. obletnico

Več
Preproste besede - živ spomin in živa glasba Rada Simonitija

Preproste besede - živ spomin in živa glasba Rada Simonitija

15. 11. 2014, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

Veliko dvorano Slovenske filharmonije je 7. novembra preplavila množica ljubiteljev zborovske glasbe. Koncert, naslovljen Preproste besede, je bil zasnovan kot prerez skozi Simonitijev opus in je nudil vpogled tako v zborovska dela kot samospeve.

Več
Trip hop s črno-bele fotografije

Trip hop s črno-bele fotografije

13. 11. 2014, Izak Košir  |  Plošče

Na slovenskih tleh pravzaprav nikoli nismo imeli prave trip hop skupine, čeprav bi nekateri v ta predalček radi stlačili Melodrom. Zdaj pa se je s triphopskimi barvami ponosno porisal kvintet, ki sliši na ime Blu.Sine.

Več

Rado Simoniti – ob 100. obletnici rojstva

Rado Simoniti – ob 100. obletnici rojstva

09. 11. 2014, Tanja Benedik  |  Domače

JSKD in Slovenska filharmonija sta na novinarski konferenci predstavila novo zborovsko monografijo iz edicije Izbrana dela slovenskih skladateljev in vse povabila na petkovi koncert. Na predstavitvi so spregovorili mag. Igor Teršar, Damjan Damjanovič, dr. Primož Kuret in urednik zbirke Mitja Gobec.

Več
Radijski urednik – ogrožena vrsta

Radijski urednik – ogrožena vrsta

08. 11. 2014, Gregor Bauman  |  Mnenja

Od poznih sedemdesetih let dalje in skozi osemdeseta so bile tiste redke radijske postaje naše okno v svet in izbrani glasbeni uredniki carji in učitelji obenem.

Več
Nekoč na sončni strani …

Nekoč na sončni strani …

03. 11. 2014, Matej Krajnc  |  Plošče

Zasedba MI2 že nekaj let ustvarja niz udarnih albumov, ki v dobro namerjenih pesmih kažejo sredinec časom in cesarju oblačila. Album Čista jeba ta sredinec še izraziteje moli aktualni družbeni sedanjosti pred nos.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice