SPLETNA REVIJA O GLASBI

Ne verjamemo nikomur

15. julij 2014, Igor Bašin

Pred štirimi leti je izšla retrospektivna izdaja 20th Century – Selected Works z na novo objavljenimi in remasteriziranimi skladbami Borghesie iz osemdesetih let. Kmalu je že krožilo, da stara soborca, Aldo Ivančić in Dario Seraval kujeta nov načrt. Začela sta ustvarjati novo glasbo, in z njo je oživela Borghesia. Tukaj in zdaj.


Več

Tretja avtorska zgoščenka Ambroža Čopija, tokrat s Komornim zborom Ave

13. avgust 2014, Urša Šivic

Delo Ambroža Čopija se je vsestransko vrezalo v slovensko zborovsko življenje: v ustvarjalnost, poustvarjalnost, zborovsko dirigiranje, pedagoško delo in številne zborovske dogodke. Tokrat je v ospredju Čopijevo skladateljsko delo, ki je osrednje prav na področju zborovske glasbe.


Več

Silovita moč hrepenenja

12. avgust 2014, Nina Hlebec

Dvojec All Strings Detached se predstavlja s svojim prvim albumom, Heavy Rain, in se že kaže kot pomembna točka na zemljevidu domačih kantavtorskih prispevkov, saj silovitost občutij spretno lovi v instrumentalne spremljave.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 18. 8. 1. do 26. 8. 2014: Matej Krajnc recenzira ploščo, oziroma cel multimedijski projekt Feliksa S. , Mario batelić pa novo izdajo Zlatka Kaučiča v duetu z znanim pianistom Agustíjem Fernándezom. Matej Krajnc se je pogovarjal z Neco Falk in Boštjanom Naratom o njunem sodelovanju pri novem albumu. Vid Jeraj poroča z mednarodnega srečanja improvizatorjev Impro Con v Kumrovcu. Svoje prvo Mnenje in hkrati serijo zapisov o avtorskih pravicah začenja Urša Chittrakar.

ZADNJE OBJAVE


32. Festival Radovljica 2014

32. Festival Radovljica 2014

06. 08. 2014, Tomsž Gržeta  |  Domače

Med slovenskimi festivali ima Festival Radovljica posebno mesto, zaradi koherentnega programa, usmerjenega večinoma v klasično komorno glasbo starejših obdobij ter zaradi prepoznavne in privlačne lokacije. Letošnja edicija bo že dvaintrideseta.

Več
Pod črto pač živ nastop

Pod črto pač živ nastop

05. 08. 2014, Žiga Pucelj  |  Plošče

Kramljanja Vida Drašlerja so izrazito osebna plošča, že kot fizični predmet nabita z momentom glasbenega odraščanja, domačnega družinskega okolja in posvetila.

Več
Vaje v slogu

Vaje v slogu

02. 08. 2014, Mario Batelić  |  Plošče

Bossa de Novo na tretjem albumu resda ne razočara, a zaradi nekaj ponesrečenih predelav je celostni vtis manj pozitiven, kot bi lahko bil.

Več

Zlata zbirka

Zlata zbirka

30. 07. 2014, Matej Krajnc  |  Plošče

Nekoliko nenavadna zadeva je tokrat pred nami – dvojna kompilacija pevke, ki si jo vsaka po svoje lastita obe strani Kolpe. Rojena onkraj nje, je tudi večino življenja preživela tam, medtem ko se je pri nas v zgodovino zapisala kot prva velika zvezdnica slovenske popevke in, če mene vprašate, nesporna prva dama zlatih let naše popevke.

Več
Lorinu Maazlu v slovo

Lorinu Maazlu v slovo

28. 07. 2014, Maia Juvanc  |  Tuje

V slovo prodorni glasbeni osebnosti, velikemu dirigentu in svetovljanu Lorinu Maazlu

Več
Glasba dresdenskega dvora

Glasba dresdenskega dvora

24. 07. 2014, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

Na festivalu Seviqc Brežice je nastopil italijanski ansambel Oberon Quartet. Naslov programa, Glasba dresdenskega dvora, nam sporoča, da gre za posvetna dela, nastala v enem izmed pomembnejših evropskih umetnostnih središč 18. stoletja.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice