SPLETNA REVIJA O GLASBI

Sanjarjenje ali iluzija o boljšem jutri

15. april 2015, Jernej Dirnbek

Svoj zadnji prispevek bom namenil razmišljanju o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, zato ga lahko mirno označite za utopijo oziroma za sanjarjenje svinje o koruzi, kot smo temu včasih rekli v vojski.


Več

Vsako pesem interpretiram tako, kot da je zadnja

07. april 2015, Gregor Bauman

Tadej Vesenjak na novem albumu znova odkrito pove, kar misli – in pri tem ne »štedi« pri nikomer, tudi pri sebi ne. Njegove besede najdejo pravo mesto, pa če nam to ugaja ali ne. Isto velja za pričujoči pogovor.


Več

Slovenske operne deske je prevetrila zagrebška postavitev Karmeličank

13. april 2015, Maia Juvanc

Zagrebška postavitev Poulencove opere Pogovori karmeličank je 27. marca doživela premierno uprizoritev v SNG operi in baletu Maribor. Umestitev tega francoskega opernega dela 20. stoletja v mariborsko operno sezono predstavlja pomemben v smeri tehtnega, zavest odpirajočega umetniškega dela.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 15. 4. do 23. 4. 2015: Igor Bašin recenzira knjigo o zgodovini legendarne založbe Jugoton. Izak Košir recenzira prvenec zasedbe Kamerad Krivatoff, Andrej Tomažin pa razstavo Glas v Galeriji Škuc. Maia Juvanc in Jure Dobovišek pišeta o izvedbi opere Carmen, Žiga Pucelj pa o koncertu Maje Osojnik in Anne Fritz. Dušan Mijanović pa pije obilno reizdajo Cocktaila Marka Breclja z dodanimi Samospevi.

ZADNJE OBJAVE


Nič novega v novi postavitvi Carmen

Nič novega v novi postavitvi Carmen

23. 04. 2015, Maia Juvanc, Jure Dobovišek  |  Koncerti

V ljubljanski operi so na oder postavili novo uprizoritev klasike Carmen. O njej recenziji Maie Juvanc in Jureta Doboviška, slednja začinjena s komentarjem.

Več
Skupinska razstava Glas v galeriji ŠKUC

Skupinska razstava Glas v galeriji ŠKUC

20. 04. 2015, Andrej Tomažin  |  Vizualne umetnosti

Razstava Glas v galeriji ŠKUC (9. 4.–1. 5.) ponuja serijo raznolikih intermedijskih umetniških prešitij z glasom, ob svoji pedagoško-zgodovinski vlogi pa z izbiro umetniških artefaktov kaže tudi na (bolj) osebno videnje pomembnosti raziskovanja glasu v današnjem času.

Več
Evangelij po Marku

Evangelij po Marku

19. 04. 2015, Dušan Mijanović  |  Plošče

Založba Nika in Društvo prijateljev zmernega napredka sta februarja predstavila dopolnjeni ponatis prvega albuma Marka Breclja. Poleg Cocktaila, s podnaslovom Obilni vunbacilni, sta izdala tudi DVD, ki nosi naslov Samospevi.

Več

Skrajni čas za album o času

Skrajni čas za album o času

18. 04. 2015, Izak Košir  |  Plošče

Deset let od nastanka zasedbe Kamerd Krivatoff je končno izšel prvi album, naslovljen About Time. In ja, res je bil že skrajni čas.

Več
Skozi SINTEZO

Skozi SINTEZO

16. 04. 2015, Žiga Pucelj  |  Koncerti

Zaključni koncert cikla ZVO.ČI.TI SO.UND.ING DUO z Anne Friz ter Majo Osojnik je lepo (dobesedno) skozi sintezo povzel in potrdil ambicijo zastavljenega programskega koncepta CONA Zavoda.

Več
Galjoti in poželenje

Galjoti in poželenje

14. 04. 2015, Matej Krajnc  |  Koncerti

Večer »šlagerjev in pesmi iz zapora« je obeležje zapuščine Vitomila Zupana, na katerega je opozorila pomembna sedmeroknjižna zbirka njegovih zaporniških del, tokrat pa sta to zapuščino s pomočjo minimalistične, a učinkovite zasedbe redefinirala Vita Mavrič in Jani Kovačič.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice