SPLETNA REVIJA O GLASBI

Indie balonček ali o glasbenem fenomenu, ki (pri nas) kot tak komaj obstaja, čeprav je vsepovsod II

12. april 2014, Gregor Podlogar

Gregor Podlogar v drugih Mnenjih pretresa domačo glasbeno (indie) sceno, od klubov, koncertov, medijev, knjig in festivalov.


Več

STIHI MOJIH DNI: Janez Menart in nekaj izbranih poglavij iz slovenske glasbe

01. april 2014, Matej Krajnc

Janeza Menarta širše občinstvo pozna kot pesnika in prevajalca, za začetek iz že omenjene skupine »štirih« pesnikov, nekatere njegove povezave z zgodovino domače popularne glasbe pa so letos, ko mineva deset let od njegove smrti, nedvomno omembe vredne.


Več

Prst usode

20. marec 2014, Igor Bašin

Pred premiernimi koncerti slovensko-hrvaške zasedbe Samosvjetlo smo se pogovarjali z njenima ustanovnima članoma in pobudnikoma Zoranom Čalićem in Jernejem Šavlom, ki ob bobnarju Leviju Levačiću in multiinstrumentalistu Dejanu Slaku tvorita ta novi rockovsko psihedelični kvartet.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 4. 3.. do 11.3. 2014: Miroslav Akrapović recenzira novo ploščo Laibach, Andrej Hočevar pa orkestralno ploščo kitarista Sama Šalamona. Matej Krajnc recenzira prvenec zasedbe Kontra Kvartet, Marko Godnjavec- Jizah pa pripravlja svoje drugo Mnenje.

ZADNJE OBJAVE


Kočljiva sredinskost

Kočljiva sredinskost

19. 04. 2014, Žiga Valetič  |  Plošče

Skupina Eskobars namerava s svojim drugim albumom, ki nosi naslov Ni dovolj!, zapolniti delček mainstream alternativne niše, ki zija med nacionalnimi in komercialnimi radijskimi valovi.

Več
4. mednarodni bienale sodobne glasbe Koper 2014

4. mednarodni bienale sodobne glasbe Koper 2014

04. 04. 2014, Maia  |  Domače

Med 8. in 12. aprilom se bodo v Kopru na 4. mednarodnem bienalu sodobne glasbe 2014 zvrstili raznoliki dogodki in prireditve, posvečeni sodobni umetnostni glasbi, njeni poustvarjalnosti, ustvarjalnosti in diskusiji o njej.

Več
Po renčanju grrizliji sedaj tudi grizejo

Po renčanju grrizliji sedaj tudi grizejo

03. 04. 2014, Goran Kompoš  |  Plošče

Ljubljansko-posavski trojec s tretjim albumom ponuja rockovski sunek, s katerim ujame izvrstno ravnotežje med preciznostjo, igrivostjo, humorjem in raznoterimi kitarskimi izročili, ki jih mojstrsko splete v sebi lasten izraz.

Več

Indie balonček ali o glasbenem fenomenu, ki (pri nas) kot tak komaj obstaja, čeprav je vsepovsod I

Indie balonček ali o glasbenem fenomenu, ki (pri nas) kot tak komaj obstaja, čeprav je vsepovsod I

31. 03. 2014, Gregor Podlogar  |  Mnenja

O tem, da je indie glasbeni žanr, ki kot tak, komaj obstaja, ker je nekakšna glasbena sestavljanka, ki iz glasbene zgodovine pobira vse, kar mu pride naproti, in o tem, da je indie vase zazrt narcis, ali z Otoka ali z nekega sevrnoameriške mesta.

Več
»Mi«

»Mi«

27. 03. 2014, Žiga Valetič  |  Plošče

Skupina Zaklonišče prepeva je izdala nov album, s katerim celo bolj odločno kot doslej sledi lastni tradiciji postjugoslovanske rock nostalgije.

Več
Vse drugače ali nič drugače

Vse drugače ali nič drugače

27. 03. 2014, Matej Krajnc  |  Plošče

V rokah držimo ploščo s klezmer glasbo, kar se pri nas redko zgodi, sploh na način tematskega albuma s klezmerskimi napevi. Mariborska zasedba Kontra kvartet že z imenom nakazuje samohodno glasbeno usmerjenost, namenjeno vsem, ki so voljni pobrskati nekoliko globlje.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice