SPLETNA REVIJA O GLASBI

Nisem stroj

24. september 2014, Igor Bašin

Ob kratki biografiji Mateja Krajnca se odpre kot kača dolg spisek njegovih objav v še ne štiridesetih letih življenja. Lista pesniških zbirk presega trideset naslovov. Sledi štirinajst romanov, tri zbirke zgodb, štirje naslovi kratke proze, .... Potem sledi še druga polovica z osupljivo glasbeno diskografijo... in to še no vse...


Več

Nov moMENT za slovensko glasbo na Waves Vienna

16. september 2014, Peter Baroš

Po letu dni, ko je bil fokus dunajskega mednarodnega glasbenega festivala in konference Waves Vienna posebej usmerjen v predstavitev slovenske glasbene ustvarjalnosti, se Slovenija ponovno vrača na Waves Vienna.


Več

Zakaj se (založbam) ne splača izdajati plošč

12. september 2014, Urša Chitrakar

Vedno znova poslušamo in beremo poročila o upadanju prodaje plošč in skorajšnjem propadu glasbene industrije. A črnogledim napovedim navkljub glasbeniki še niso prenehali z ustvarjanjem in nova glasba še vedno nastaja. Le dolgo uveljavljeni model delovanja velikih glasbenih založb, ki ga predstavljam v nadaljevanju, se umika novim poslovnim praksam.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 14. 9. do 23. 9. 2014: Goran Kompoš recenzira novo ploščo zasedbe Moveknowledgement. Miroslav Akrapovič posluša diskografsko vrnitev Borghesie, Andrej Hočevar recenzira ploščo kvarteta Ceneta Resnika, Vid Jeraj pa dogajanje na letošnji ediciji Brda Contemporary Musc Festival. Igor Bašin se je pogovarjal z vsestranskim Matejem Krajncem, svoje tretje Mnenje o avtorskih pravicah pripravlja Urša Chitrakar.

ZADNJE OBJAVE


Modna revija mainstreama – paberek o Slovenski popevki

Modna revija mainstreama – paberek o Slovenski popevki

25. 09. 2014, Matej Krajnc  |  Koncerti

Famozna prireditev je tudi letos prišla in odšla pod okriljem povprečja. Če se še tako trudimo, je vedno bolj jasno, da je najboljše, kar je nastalo na festivalu Slovenska popevka, dejansko nastalo do leta 1983. Vsaj tisto, kar smo si zapomnili in popevali.

Več
In Borghesia ustvari … ploščo

In Borghesia ustvari … ploščo

20. 09. 2014, Miroslav Akrapović  |  Plošče

Če sledimo logiki iz naslova And Man Created God, novega albuma Borghesie, potem je ta skupina ustvarila sofisticirano sodoben pop. Pop kot godbeno žanrsko oznako, ki ima ta trenutek, ne glede na alternativna in podtalna parafraziranja slednje, zagotovo največjo moč pri (pre)oblikovanju množičnega mnenja.

Več
Perpetualno zorenje

Perpetualno zorenje

13. 09. 2014, Goran Kompoš  |  Plošče

Po (ob)dubovskih polimprovizacijah s plošče Listen to Nebukadnezar in sint-pop-rock spevnosti plošče Pump Down!!! prinaša peti album domačih veljakov na krilih krautrock in psihedeličnih deviacij zrelo prečenje in nadgradnjo zasedbinih preteklih glasbenih izkušenj.

Več

V spomin Branetu Bitencu

V spomin Branetu Bitencu

11. 09. 2014, Igor Bašin  |  V žarišču

Igor Bašin v posvetilu Branetu Bitencu, pesniku, režiserju in pevcu kultne zasedbe Otroci Socializma.

Več
Poglobljeno mnogozvočje

Poglobljeno mnogozvočje

10. 09. 2014, Mario Batelić  |  Plošče

Zlatko Kaučič in pianist Agustí Fernández sta na plošči Sonic Party ustvarila poglobljeno mnogozvočje. Plošča je izšla pri priznani poljski založbi za sodobna jazzovska snovanja Not Two Records.

Več
Glasba in drugačnost

Glasba in drugačnost

09. 09. 2014, Uredništvo  |  Domače

V četrtek, 28., in v petek, 29. avgusta, je v prostorih ljubljanskega Mestnega muzeja pod okriljem festivala Noči v stari Ljubljani potekal mednarodni večdisciplinarni simpozij z naslovom Glasba in drugačnost/Music and Otherness.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice