SPLETNA REVIJA O GLASBI

Zakaj se (založbam) ne splača izdajati plošč

12. september 2014, Urša Chitrakar

Vedno znova poslušamo in beremo poročila o upadanju prodaje plošč in skorajšnjem propadu glasbene industrije. A črnogledim napovedim navkljub glasbeniki še niso prenehali z ustvarjanjem in nova glasba še vedno nastaja. Le dolgo uveljavljeni model delovanja velikih glasbenih založb, ki ga predstavljam v nadaljevanju, se umika novim poslovnim praksam.


Več

Nov moMENT za slovensko glasbo na Waves Vienna

16. september 2014, Peter Baroš

Po letu dni, ko je bil fokus dunajskega mednarodnega glasbenega festivala in konference Waves Vienna posebej usmerjen v predstavitev slovenske glasbene ustvarjalnosti, se Slovenija ponovno vrača na Waves Vienna.


Več

V spomin Branetu Bitencu

11. september 2014, Igor Bašin

Igor Bašin v posvetilu Branetu Bitencu, pesniku, režiserju in pevcu kultne zasedbe Otroci Socializma.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 14. 9. do 23. 9. 2014: Goran Kompoš recenzira novo ploščo zasedbe Moveknowledgement. Miroslav Akrapovič posluša diskografsko vrnitev Borghesie, Andrej Hočevar recenzira ploščo kvarteta Ceneta Resnika, Vid Jeraj pa dogajanje na letošnji ediciji Brda Contemporary Musc Festival. Igor Bašin se je pogovarjal z vsestranskim Matejem Krajncem, svoje tretje Mnenje o avtorskih pravicah pripravlja Urša Chitrakar.

ZADNJE OBJAVE


Perpetualno zorenje

Perpetualno zorenje

13. 09. 2014, Goran Kompoš  |  Plošče

Po (ob)dubovskih polimprovizacijah s plošče Listen to Nebukadnezar in sint-pop-rock spevnosti plošče Pump Down!!! prinaša peti album domačih veljakov na krilih krautrock in psihedeličnih deviacij zrelo prečenje in nadgradnjo zasedbinih preteklih glasbenih izkušenj.

Več
Poglobljeno mnogozvočje

Poglobljeno mnogozvočje

10. 09. 2014, Mario Batelić  |  Plošče

Zlatko Kaučič in pianist Agustí Fernández sta na plošči Sonic Party ustvarila poglobljeno mnogozvočje. Plošča je izšla pri priznani poljski založbi za sodobna jazzovska snovanja Not Two Records.

Več
Glasba in drugačnost

Glasba in drugačnost

09. 09. 2014, Uredništvo  |  Domače

V četrtek, 28., in v petek, 29. avgusta, je v prostorih ljubljanskega Mestnega muzeja pod okriljem festivala Noči v stari Ljubljani potekal mednarodni večdisciplinarni simpozij z naslovom Glasba in drugačnost/Music and Otherness.

Več

Kulturno-umetnostna vzgoja v Cankarjevem domu znova z veliko glasbe

Kulturno-umetnostna vzgoja v Cankarjevem domu znova z veliko glasbe

06. 09. 2014, Peter Baroš  |  Domače

27. avgusta so v Klubu Cankarjevega doma organizirali tradicionalni zajtrk za mentorje in koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje ter novinarje, v okviru katerega je Cankarjev dom predstavil vsebine, ki bodo sestavljale program kulturno-umetnostne vzgoje v šolskem letu 2014/15.

Več
Ukradene, izposojene in navdahnjene glasbene ideje velikih klasikov na Festivalu Maribor 2014

Ukradene, izposojene in navdahnjene glasbene ideje velikih klasikov na Festivalu Maribor 2014

04. 09. 2014, Maia Juvanc  |  V žarišču

Festival Maribor se ta september podaja v novo festivalsko sezono, ki bo vključevala večerne koncerte, jutranje refleksije in obširne glasbene projekte na temo ukradenega v glasbi. Novo rdečo nit bodo z violinistom Richardom Tognettijem osvetljevali številni glasbeniki

Več
Koncert slovenskih novitet na koncu pustil grenak priokus

Koncert slovenskih novitet na koncu pustil grenak priokus

01. 09. 2014, Maia Juvanc  |  Koncerti

Festival Ljubljana v svoji poletni festivalski ponudbi raznolikih glasbenih dogodkov namenja nekaj programskega prostora tudi sodobni glasbeni ustvarjalnosti. Ta prostor je letos zapolnil koncert, ki se je odvil 25. avgusta, z novimi skladbami slovenskih skladateljev v izvedbi domačega ansambla za sodobno glasbo MD7.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice