SPLETNA REVIJA O GLASBI

Obala ima bite!

10. maj 2015, Borja Močnik

Intervju z Blažem Gracarjem in Žigo Murkom, dvema mladima producentoma ohlapnega instrumentalnega hiphopa z Obale, ki sta v zadnjih mesecih postregla z velikim paketom albumov, malih plošč, zbirk in remiksov.


Več

Lifecutterjev debitantski sunek

06. maj 2015, Andrej Tomažin

Lifecutterjev prvenec Siclar je močno zasekal v nojzersko-elektronsko krajino slovenskega glasbenega polja, obenem pa pušča (pozitiven) priokus razprtosti in osnovne nojzerske mentalitete, kjer nemalokrat tudi ritmična struktura uhaja polju (načeloma) plesnega in se trdno zasidra na mestu hrupa.


Več

Koncertantni preobrati Nine Šenk

09. maj 2015, Maia Juvanc

Decembra 2014 je pri založbi ZKP RTV Slovenija izšla prva samostojna plošča skladateljice Nine Šenk. Posnetki štirih koncertnih skladb izrisujejo komponistični razvoj Šenkove.


Več

Uredništvo

Odzven od 12. 5. do 18. 5. 2015 Gregor Bauman recenzira novo cedejko zasedbe Nula Kelvina, Igor Bašin pa ponovni udarec veteranov Demolition Group. Izak Košir recenzira prvenec zasedbe Charlie Butterfly, Robert Šercer pa metalskega benda Armaroth. Pogovarjamo se z Rokom Koširjem, v.d. direktorjem prihajajočega festivala Druga godba.

ZADNJE OBJAVE


Med žensko in moškim, med moškim in žensko

Med žensko in moškim, med moškim in žensko

17. 05. 2015, Gregor Bauman  |  Plošče

Nova plošča zasedbe Nula Kelvina je nenkašen »omnibus uprizorjenih pripetljajev med dvema ljubimcema«, zapakiran v odprt soul-pop-rock z nekaj starinskega pridiha in dodano vrednostjo.

Več
Cankarjev dom veličastno v prihodnost

Cankarjev dom veličastno v prihodnost

17. 05. 2015, Tanja Benedik  |  Domače

Na novinarski konferenci sta generalna direktorica Uršula Cetinski in vodja programa resne glasbe, opere in baleta Ingrid Gortan predstavili nov Abonma štirih celin za ljubitelje gledališča, opere in baleta ter vsebine Zlatega in Srebrnega abonmaja.

Več
Kaj se skriva pod Charliejevim klobukom

Kaj se skriva pod Charliejevim klobukom

16. 05. 2015, Izak Košir  |  Plošče

Kočevski rock trio Charlie Butter Fly je izdal prvenec z naslovom Še vedno živ, pod katerega se je kot producent podpisal Dejan Radičević.

Več

Novo poglavje slovenske elektronike?

Novo poglavje slovenske elektronike?

13. 05. 2015, Jure Matičič  |  Plošče

Novo poglavje slovenske elektronske glasbe v podobi kompilacije CTRL N nam predstavlja šestnajst aktualnih ustvarjalcev raznoterih elektronskih zvokov, zvrsti in žanrov.

Več
Zveneči ostri robovi

Zveneči ostri robovi

08. 05. 2015, Anže Zorman  |  Plošče

Zasedba Trojnik se je s ploščkom Moje uho ima ostre robove po dobrem letu dni igranja kompozicij spet vrnila v nestanovitna nedrja neidiomatske improvizacije, spotoma pa zavrgla vse tiste nove kompozicije.

Več
Saksofonski orkester SOS z gosti tolkalci – Cirkuška polka za mladega slona

Saksofonski orkester SOS z gosti tolkalci – Cirkuška polka za mladega slona

04. 05. 2015, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

Na koncertu Saksofonskega orkestra SOS in tolkalnega ansambla Rhythm Factory v Kazematah Ljubljanskega gradu so predstavili tri novitete Milka Lazarja, Alda Kumarja in Nenada Firšta.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice