SPLETNA REVIJA O GLASBI

Trgovina za izbrance

24. oktober 2014, Urša Chitrakar

V zadnjem mnenju Urša Chitrakar piše o SAZAS-u, zlorabi prevladujočega položaja in nepravilnostih v zadnjih letih delovanja.


Več

Odziv Združenja SAZAS na mnenje ge. Urše Chitrakar z dne 24. 10. 2014

31. oktober 2014, Uredništvo

Odgovor Zdurženja SAZAS na članek Urše Chitrakar 'Trgovina za izbrance'


Več

Nisem stroj

24. september 2014, Igor Bašin

Ob kratki biografiji Mateja Krajnca se odpre kot kača dolg spisek njegovih objav v še ne štiridesetih letih življenja. Lista pesniških zbirk presega trideset naslovov. Sledi štirinajst romanov, tri zbirke zgodb, štirje naslovi kratke proze, .... Potem sledi še druga polovica z osupljivo glasbeno diskografijo... in to še no vse...


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 26. 10. do 4. 11. 2014: Igor Bašin recenzira vinilno reizdajo posnetkov legendarne zasedbe Čao pičke,  Matej Krajnc  pa sedmo ploščo zasedbe Mi2.  Miroslav Akrapović recenzira svežo ploščo zasedbe ŠKM banda, Mario Batelić pa ploščo jazovskega kitarista Sama Šalamona in njegovega Bassless kvarteta. Igor Bašin se je pogovarjal z glasbenico, kritičarko in antropologinjo Katarino Juvančič, svoje prvo Mnenje pa pripravlja Gregor Bauman.

ZADNJE OBJAVE


Fragment iz leta '83

Fragment iz leta '83

26. 10. 2014, Igor Bašin  |  Plošče

Na švedskem bazirana založba Ne! Records je ponovno posegla v zgodovino slovenske popularne glasbe z vnovično izdajo posnetkov legendarne zasedbe Čao pičke, ene od zastavonoš postpunkovskega zvoka v osemdesetih.

Več
Glasbeni vtisi in zvočne vizije izpod mikroskopa

Glasbeni vtisi in zvočne vizije izpod mikroskopa

24. 10. 2014, Maia Juvanc, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

Avtorski večer mlade slovenske skladateljice Bojane Šaljič Podešva je v sredo, 1. oktobra, v intimnem vzdušju Kluba CD izpostavil skladateljičin specifičen odnos do zvoka, do komponiranja in njeno željo po zaokroženem glasbenem dogodku. Recenzirata Maia Juvanc in Tomaž Gržeta ...

Več
Relacija tuje–domače na primeru Hillmer / Paris / Karlovčec / Fake Sheikh in Espinal / Berger

Relacija tuje–domače na primeru Hillmer / Paris / Karlovčec / Fake Sheikh in Espinal / Berger

21. 10. 2014, Andrej Tomažin  |  Koncerti

Trojica improvizacijskih duetov v MoTA točki in Menzi pri koritu je na relaciji tuje–domače ustvarila paradigmatske primere, v katere se lahko »ujame« improvizacijski duet, sestavljen iz poedincev, ki se ne poznajo, obenem pa je pokazala tudi na bogato ponudbo tovrstnih muzik, saj smo bili na isti dan priče dveh dobro izpeljanih dogodkov v miljeju robnih improvizacijskih praks.

Več

Bitka - Battalia

Bitka - Battalia

19. 10. 2014, Tomaž Gržeta  |  Plošče

Nasprotno naslovu - ne gre za konkurenco, temveč skladno sodelovanje dveh ansamblov, ki s pričujočim albumom proslavljata ne le uspešno sodelovanje, temveč tudi lastna jubileja.

Več
V Šmartnem so posneli melodijo za demonstracije v Londonu

V Šmartnem so posneli melodijo za demonstracije v Londonu

18. 10. 2014, Vid Jeraj  |  Koncerti

Na četrti izdaji Brda Contemporary Music Festival, ki je potekala med 11. in 13. septembrom, je angleški vokalist Phil Minton posnel pripev za pesem, ki so jo naslednji vikend izvedli na protestnem srečanju People's Climate March v Londonu.

Več
Jeza in hrabrost

Jeza in hrabrost

16. 10. 2014, Matej Krajnc  |  Plošče

Plošča Hope's beautiful daughters dvojca Katarina Juvančič & Dejan Lapajna dopolnjuje in zaokroža Selivke iz leta 2012; (med drugim) gre za nadaljevanje zgodb o ženskah, ki jim ni bilo vseeno, ki so vedele, da se na svetu da marsikaj spremeniti.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice