SPLETNA REVIJA O GLASBI

Reinhard Goebel – Če bi vsaj imeli šalmajke

27. junij 2015, Tomaž Gržeta

Reinharda Goebla, dirigenta in violinskega pedagoga na salzburškem Mozarteumu, poznamo predvsem kot strokovnjaka za staro glasbo. Kot avtoriteta na tem področju se je uveljavil s svojim ansamblom Musica Antiqua Köln.


Več

Operi prijazna dežela

19. junij 2015, Rocc

Za naš prostor je Slovensko komorno glasbeno gledališče nadvse zanimiva in več kot potrebna dramaturška popestritev in obogatitev rednih (pretežno klasičnih) opernih repertoarjev ljubljanske in mariborske opere.


Več

Nažigaška uživancija

24. junij 2015, Igor Bašin

Z Radio Unfriendly se je Elvis Jackson izkazal za nepreračunljiv in predvsem odprt band, ki si želi novih izzivov.


Več

Uredništvo

Odzven od 1. 7. do 10. 7. 2015: Matej krajnc piše o petdesetletnici ustvarjanja Tomaža Domiclja, Robert Šercer recenzira novo ploščo Happy Ol’ McWeasel, Gregor Bauman pa Senza Confini Orchestra. Žiga Pucelj prebira novo edicijo kompilacije elektronske glasbe Stiropor, Izak Košir pa samostojni prvenec Nike Vistoropski. Svoje tretje Mnenje pripravlja Rocc, umetniški vodja ljubljanske opere.

ZADNJE OBJAVE


Utrip operne sedanjosti

Utrip operne sedanjosti

02. 07. 2015, Rocc  |  Mnenja

Glavno poslanstvo nacionalnih oziroma državnih opernih hiš je ponuditi svojim obiskovalcem različnih generacij kar se da programsko širok in žanrsko pester repertoar.

Več
APZ-jev večni večni čas

APZ-jev večni večni čas

29. 06. 2015, Urša Šivic  |  Plošče

Z zgoščenko Večni čas v hip ujet je dirigent Sebastjan Vrhovnik apezejevsko posthumno še enkrat zaključil svoje vodenje Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič. Uresničil je še en svoj cilj: izdati do zdaj (večinoma) še neobjavljene posnetke novitet, ki so nastale prav za APZ.

Več
Vijuganje med osvobojenim, hrupnim in osebnim

Vijuganje med osvobojenim, hrupnim in osebnim

29. 06. 2015, Andrej Tomažin  |  Plošče

Nova plošča Marka Karlovčca je njegova do sedaj najsilovitejša in najsurovejša ekstrakcija zvočnega jedra ter prehaja od docela hermetičnega logosa k širše kontekstualiziranemu hrupu.

Več

Zaradi krčenja sredstev brez plavajočega odra na Dravi

Zaradi krčenja sredstev brez plavajočega odra na Dravi

26. 06. 2015, Izak Košir  |  Domače

Letošnji, že 23. Lent, največji mariborski festival, se bo začel 26. junija. Kljub znižanemu proračunu na 750.000 evrov in »težkim časom« prihajajo v goste glasbeniki svetovnega kova, kot sta Al di Meola in Bill Frisell.

Več
Festival Ljubljana z muzikalom znova strelja v polno

Festival Ljubljana z muzikalom znova strelja v polno

23. 06. 2015, Tanja Benedik  |  Koncerti

Po lanski produkciji muzikala Cvetje v jeseni, ki že leto dni polni dvorane širom Slovenije, je tokratna produkcija znova presegla oziroma dosegla pričakovanja. Mamma Mia je zelo hitro razprodala prve predstave v Križankah in nedvomno bo tako tudi s ponovitvami.

Več
Poletni festivali 2015

Poletni festivali 2015

22. 06. 2015, Maia Juvanc  |  Domače

Letošnji poletni glasbeni festivali spet gostijo pomembna klasična orkestrska telesa, prepoznavne soliste, dirigentske in skladateljske legende. Poletje bodo dopolnjevale tudi svetovne ljudske godbe na festivalu Lent in ženske skladateljice na Festivalu Maribor.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice