SPLETNA REVIJA O GLASBI

Humana nehumana ura začetka koncertov

21. januar 2015, Gregor Bauman

Kdaj se bodo koncerti pri nas začenjali ob razumni uri. V tujini se (večinoma) koncerti začnejo ob točno določeni in vnaprej znani uri in se – z dovoljšnjo mero praznega prostora za vse dodatke ali spontane vzgibe – ob vnaprej določeni in znani uri tudi zaključijo


Več

Can of Bees: Koroški blues

15. januar 2015, Terens stader

Can of Bees iz Šentjanža pri Dravogradu na Koroškem ima značilnosti skupine, ki obeta. Prinaša melodične in spevne pesmi, s formo in refrenom, glavo in repom, ki jih poganja pristen občutek za rock’n’roll, kot ga redko srečamo na domači sceni.


Več

Pretresljiva dekonstrukcija instrumenta in izvajalca

14. januar 2015, Maia Juvanc

Septembra 2014 je pri ugledni in referenčni založbi za sodobno glasbo NEOS v sodelovanju z Zavodom Sploh izšla nova plošča akordeonista Luke Juharta.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 26. 1. do 1. 2. 2015: Andrej Tomažin recenzira koncertni performans Wande & Nove DeViatorja, Goran Kompoš pa tokrat celovito izdajo Blaža. Žiga Valetič recenzira prvenec Flora & Paris, Jure Dobovišek opero Saloma, objavljamo pa tudi reportažo Dušana Mijanovića  iz znanstvenega simpozija Odmevnost jugoslovanske glasbe in sodobne popularne glasbe z območja nekdanje Jugoslavije. Objavljamo tudi intervju z Andražem Kajzerjem, enim od glavnih sotvorcev prihajajočega showcase festivala MENT.

ZADNJE OBJAVE


Totaliteta prostora – prostorska totalnost

Totaliteta prostora – prostorska totalnost

27. 01. 2015, Andrej Tomažin  |  Koncerti

ARP 339 Wande & Nove deViatorja predstavlja korak naprej od prejšnjih glasbeno-plesnih produkcij, ki sta jih ustvarila ali pri njih sodelovala (Zamrznjene podobe in Tehnoburleska: Tatovi podob), obenem pa gre na svojevrsten način tudi za njihovo sintezo.

Več
V Šiški še ni bilo toliko bobnov

V Šiški še ni bilo toliko bobnov

26. 01. 2015, Izak Košir  |  Domače

Zlatko Kaučič – tisti bobnar, ki je bobne postavil pod žaromete. Lahko bi rekli, da je bobnarjev bobnar. Na velikem koncertu v CUK Kino Šiška predstavlja dve novi plošči.

Več
Zloglasna slovenska slava in njena polzvezdniška estrada

Zloglasna slovenska slava in njena polzvezdniška estrada

22. 01. 2015, Izak Košir  |  Knjige

Slava ima v svetovnem merilu seveda drugačen vpliv, pri nas, v deželi pod Alpami, pa je slava hecna reč. Slava je, bi lahko rekli, glavna na vasi in zadnja v mestu. Blišč in beda, čeprav je te druge pri nas več kot prvega.

Več

Vrnitev Odpisanih

Vrnitev Odpisanih

20. 01. 2015, Igor Bašin  |  Plošče

Ko plošča Šah mat Odpisanih obmolkne, se zaletimo v zid – kaj je sploh ostalo od vstaj?! Bolj kot v dokončni šah mat smo ujeti v neskončno šah pat neizhodnost. Zato je jeza še toliko večja. Plošča je orožje, vzemi jo v roke!

Več
To ni blues, to je štajerski šanson

To ni blues, to je štajerski šanson

16. 01. 2015, Izak Košir  |  Plošče

Po debitantskem albumu Drobne slike in sodelovanju na Slovenski popevki, kjer sta z Gregorjem Stermeckim prvič prejela nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo, drugič pa zasedla 12. mesto, je Bilbi, tokrat podprta z Direktorji, izdala svoj drugi plošček, ki nosi naslov Toskana

Več
Kvartet saksofonov Signum

Kvartet saksofonov Signum

13. 01. 2015, Tomaž Gržeta  |  Pogovor

Mlada in izjemno uspešna zasedba (Blaž Kemperle, sopranski saksofon, Erik Nestler, altovski saksofon, Alan Lužar, tenorski saksofon, in David Brand, baritonski saksofon) prihaja v Ljubljano v začetku naslednjega meseca.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice