SPLETNA REVIJA O GLASBI

Indust-Bag – bend, ki bi najraje umrl na odru

09. november 2015

Priložnosti za upor je na pretek, samo danes ni več tistega herojstva, ki so nam ga vbijali nekoč. Zato so vnovič z razlogom udaril metliški Indust-Bag...


Več

SSSR – Sodobni slovar slovenskega rocka

25. oktober 2015, Jaša Lorenčič

Tole je videnje izpod odra. Čas je. Čas je za slovar ...


Več

Pogledi nazaj in pogledi naprej. S Klemnom Hvalo o orkestrskem in komornem muziciranju na Slovenskem

30. oktober 2015, Peter Baroš

Z vsestranskim violončelistom Klemnom Hvalo smo spregovorili o marsičem, o strukturah delovanja orkestra, o domači ustvarjalnosti, zaposlovanju v javnem sektorju in približevnju sodobne glasbe poslušalcem.


Več

Uredništvo

Odzven od 19. 11. do 28. 11. 2015: Žiga Jenko recenzira pretekli festival sodobne glasbe Neposlušno, Terens Štader pa novo ploščo zasedbe Dan D. Andrej Tomažin recenzira dvojec XxsMiNiMe (Domen Gnezda in Bojan Krhlanko), Anže Zorman pa novo ploščo zasedbe Koromač. Jaša Lorenčič pripravlja svoje zadnje, četrto Mnenje in Izak Košir pa piše o novi plošči obalne zasedbe Toxine.
.

ZADNJE OBJAVE


Poldruga dekada kljubovanja

Poldruga dekada kljubovanja

25. 11. 2015, Igor Bašin  |  Plošče

Petnajst let je že, odkar je Klubski maraton prevzel štafeto od Novega rocka, pravzaprav poslanstvo uveljavljanja novih, svežih imen domače alternativne, neodvisne, podtalne in samonikle glasbene scene, ki kljubuje tihožitju domačijske stihije. Pred nami je pregledna kompilacija.

Več
Neposlušno – glasbena tveganja na preizkušnji l. 2015

Neposlušno – glasbena tveganja na preizkušnji l. 2015

24. 11. 2015, Žiga Jenko  |  Koncerti

4. edicija mednarodnega festivala Neposlušno je med 5. in 8. novembrom postregla s pestrim programom. S premišljeno selekcijo je Tomažu Gromu uspelo preplesti različne forme improvizacije.

Več
Spletanje trhlega ravnovesja

Spletanje trhlega ravnovesja

23. 11. 2015, Andrej Tomažin  |  Plošče

XxsMiNiMe (dvojec Krhlanko-Gnezda ob pomoči Gregorja Zvera) je zasedba, znotraj katere v fragmentiranem in mestoma lepljenem muzikalnem izrazu delujejo različni glasbeni idiomi, ki jih znotraj sodobnih elektroakustičnih ter klasično jazzovskih akademskih tendenc v frajgajstovsko celoto povezuje predvsem ritmična suverenost udeleženih glasbenikov.

Več

Elektronsko očiščenje od temne strani slovenskega bluesa

Elektronsko očiščenje od temne strani slovenskega bluesa

22. 11. 2015, Terens Štader  |  Plošče

Črni album DNA D bi težko primerjali s kakim podobnim projektom iz mednarodne diskografije, gre za izviren koncept. In prav je tako, saj Dan D v svojih avanturah išče prav izvirnost.

Več
Moonlight Sky: po petnajstih letih z glasbenega na gledališki oder

Moonlight Sky: po petnajstih letih z glasbenega na gledališki oder

21. 11. 2015, Izak Košir  |  Domače

Zasedba Moonlight Sky na slovenskem glasbenem prizorišču deluje že petnajst let. To obeležuje s koncertom v ljubljanski Drami.

Več
Neskončni oktober

Neskončni oktober

18. 11. 2015, Jaša Lorenčič  |  Plošče

Ko se je lani kar od nekod narisal Lep dan, je bilo kar težko verjeti, da imaš takšen bend naravnost pred nosom. Treba je bilo počakati debelo leto, da je Lep dan dobil svoj kontekst na prvencu 10, ki ga je skupina Okttober pacala od leta 2009.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice