SPLETNA REVIJA O GLASBI

In kaj boš za razvoj domače glasbe postoril ti?

25. avgust 2015, Peter Baroš

Preden zaključim ciklus mnenj in štafeto predam naslednji refleksiji o slovenskem glasbenem prostoru, moram odgovoriti na vprašanje, ki mi ga, upam, postavljata kritična bralka in bralec mojih vrstic: »In kaj boš za razvoj domače glasbe postoril ti?«


Več

Improvizacija je že sama po sebi bliže naravi kot pa pretirano omejevanje in strukturiranost

31. julij 2015, Žiga Jenko

Samo Kutin je samouk, raziskovalec zvoka, izdelovalec glasbil in eden vidnejših improvizatorjev slovenske scene. Potuje po svetu, odkriva zvoke in inštrumente pokrajin ter z njimi vstopa v svoje svetove. Pred kratkim je izšel njegov prvi solo album Plovilo.


Več

Moderato cantabile in krokiji Arsena Dedića

19. avgust 2015, Matej Krajnc

Ko smo v ponedeljek zvečer izvedeli, da je umrl »gradonačelnik jugoslovenskog šansona«, je postalo jasno, da se s tem zapira veliko poglavje v zgodovini jugoslovanske umetnosti...


Več

Uredništvo

Odzven od 23. 8. do 30. 8. 2015: Terens Štader recenzira katalog in razstavo Buldožerjev, Robert Šercer pa prvenec zasedbe Meduzalem. Gregor Bauman se pogovarja z Dan D, Mario Batelić pa recenzira ploščo Jureta Pukla. Objavljamo zadnje,  četrto Mnenje Petra Baroša
.

ZADNJE OBJAVE


Otrok devetdesetih prisega na zgoščenko

Otrok devetdesetih prisega na zgoščenko

25. 08. 2015, Izak Košir  |  Domače

Po prvencu Club Deuce prekmurski kantavtor Balladero (Dominik Bagola) nadaljuje samostojno pot s prihajajočim drugim albumom, ki ga snema v Nemčiji, v studiih založbe Achtung Music.

Več
Igrivi prvenec, ki močno štrli iz povprečja

Igrivi prvenec, ki močno štrli iz povprečja

23. 08. 2015, Gregor Bauman  |  Plošče

Izbira naslova The best of ni povsem nelogična; predstavlja namreč najboljše od, kar je bil Hulahoop v danem trenutku sposoben zapisati na trakove. S prvencem je bend krenil na pravo pot in letvico že v startu sam sebi postavil zelo visoko.

Več
Vikend družbena kritika

Vikend družbena kritika

18. 08. 2015, Izak Košir  |  Plošče

DreamOn ima utečeno hitečo ritem sekcijo, žgoče električne kitare in piko na i, ki je pevka Daša s svojim čistim, a igrivim vokalom ter melodičnimi refreni, ki kar kričijo po radijski pozornosti domačih valov.

Več

V votlini raja

V votlini raja

15. 08. 2015, Tomaž Gržeta  |  Plošče

Samospev je kot zvrst našel med slovenskimi skladatelji izjemno hvaležno okolje – zainteresirano za slogovne novosti oziroma sveža izrazna sredstva, hkrati pa tudi neločljivo (na)vezano na preteklost, tako skozi sentiment kot tudi tradicijo

Več
Nikjer in povsod

Nikjer in povsod

13. 08. 2015, Jaša Lorenčič  |  Plošče

Infra je torej album, kakršnega bi pričakovali hkrati vsi in nihče. Fantje so prestari in imajo preveč otrok, da bi obrnili zdaj vse na glavo in zamenjali ploščo. To, kar delajo, delajo dobro. Bi lahko izvlekli več? Seveda.

Več
Glasba in radio. Danes, jutri in za vedno?

Glasba in radio. Danes, jutri in za vedno?

09. 08. 2015, Peter Baroš  |  Mnenja

Vloga radia v 21. stoletju je manjša, kraljuje internet, vmes pa se je zgodila še televizija. A vendar. Ukvarjanje z medijsko zakonodajo, priprava predpisov ter odzivi javnosti nanje, vse to daje vtis, da predstavlja radio danes še vedno zelo pomemben segment družbenega življenja, tako za politično kot za civilno sfero.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice