SPLETNA REVIJA O GLASBI

Podeželje v mestu ali naredite mi to deželo čim prej kmečko

17. december 2014, Gregor Bauman

Refleks mojega tretjega odzvenovega razmisleka se začne prav tu, na vdoru podeželja v mestne sredine in (posledičnem) umikanju urbane kulture v tamkajšnje zatoke.


Več

Koncert ob 60-letnici Uroša Rojka

13. december 2014, Tomaž Gržeta

Skladatelju Urošu Rojku so se za 60. rojstni dan zbrali njegovi kolegi skladatelji, glasbeni pedagogi, nekdanji in sedanji študenti ter s skupnimi močmi organizirali dogodek, ki bo ostal v lepem spominu ne le slavljencu, temveč tudi vsem prisotnim poslušalcem in glasbeni javnosti.


Več

Brez jeze in poguma ne gre

31. oktober 2014, Igor Bašin

Pogovarjali smo se z neumorno Katarino Juvančič, o njenih ploščah z Dejanom Lapanjo, o folk glasbi, izkušnji Škotske, pripovedništvu, feminizmu in seveda o glasbi, o kateri ima Katarina jasne in ostre predstave.


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 9. 12. do 16. 12. 2014: Andrej Hočevar recenzira ploščo kvarteta Ceneta Resnika, Simon Vene pa novo, deseto edicijo kompilacije Rokerji pojejo pesnike. Terens Štader recenzira novo ploščo garažnih rokerjev Thunderbabies, Tomaž Gržeta pa koncert, posvečen glasbi skladatelja Uroša Rojka. Gregor Baumann pripravlja svoje tretje Mnenje.

ZADNJE OBJAVE


Ponotranjeno bistvo svobodnega jazza

Ponotranjeno bistvo svobodnega jazza

15. 12. 2014, Andrej Hočevar  |  Plošče

Cene Resnik je pred dvema letoma izdal prvenec in z njim podčrtal resnost in predanost svojega ustvarjanja zadnjih nekaj let, ki se neizprosno osredotoča na avtorsko prečenje polja svobodnega jazza. Letos je Resnik z isto zasedbo, s katero je posnel že prvenec, izdal svoj drugi album, ki nosi naslov From the Sky.

Več
ONE – večer ženskih skladateljic, zaznamovan s sodobno klasično (po)ustvarjalnostjo

ONE – večer ženskih skladateljic, zaznamovan s sodobno klasično (po)ustvarjalnostjo

11. 12. 2014, Maia Juvanc  |  Koncerti

Domžalski koncertni cikel klasične glasbe Kulturnega doma Franca Bernika je z drugim koncertom, ki je potekal 17. novembra, razkril zanimivo programsko zasnovo, ki se je tokrat osredotočila na komponistično ustvarjalnost žensk.

Več
Svetovni dan zborovskega petja

Svetovni dan zborovskega petja

09. 12. 2014, Tanja Benedik  |  Domače

Svetovni dan zborovskega petja je mednarodni dogodek, ki tokrat slavi solidarnost, mir in razumevanje.

Več

Motni sok življenja

Motni sok življenja

06. 12. 2014, Žiga Valetič  |  Plošče

Skupina Muff je izdala istoimenski prvenec, ki je nastajal štiri leta in je po minulih uspehih najbolj pričakovani pop album leta 2014.

Več
Srčna govorica Silvane Paletti

Srčna govorica Silvane Paletti

04. 12. 2014, Katarina Juvančič  |  Plošče

Silvana Paletti, pesnica, pripovedovalka, pevka, ena najaktivnejših kulturnih ambasadork Rezije ter mojstrica rozajanskega dialekta nam razkriva nove osebne poti Rezije s ploščo Glas neba/Mali rug.

Več
V tornadu simfoničnega miru

V tornadu simfoničnega miru

04. 12. 2014, Gašper Prus  |  Plošče

Zasedba Noctiferia se z novo ploščo potaplja v še globlji eksperiment, kot ga je nakazovala na predhodnih ploščah. Plošča Pax predstavlja dovršenost tako v aranžerskem kot produkcijskem pogledu.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice