SPLETNA REVIJA O GLASBI

Kdo potrebuje »publisherja«

04. oktober 2014, Urša Chitrakar

Ko govorimo o glasbeni industriji in iz angleščine besedo publisher prevajamo z »založnik«, lahko povzročimo rahlo zmedo. Pri nas namreč izraz »glasbena založba« običajno uporabljamo za tistega, ki posname in izda posnetek izvedbe glasbenega dela, medtem ko publisher ni izdajatelj posnetkov, temveč imetnik avtorskih pravic na skladbah različnih avtorjev.


Več

Radio Študent friendly bend

30. september 2014, Izak Košir

Your Gay Thoughts je avdio-vizualni trojček v boju za finale kulturnega evra Kina Šiška, kmalu pa bodo Aljaž Košir – Fejzo, Mina Fina in Gregij Felis Catus, ki radi posedajo v Bikofeju, poplesavajo pa v Tiffanyju in Štirki, tekli tudi Klubski maraton Radia Študent.


Več

Nisem stroj

24. september 2014, Igor Bašin

Ob kratki biografiji Mateja Krajnca se odpre kot kača dolg spisek njegovih objav v še ne štiridesetih letih življenja. Lista pesniških zbirk presega trideset naslovov. Sledi štirinajst romanov, tri zbirke zgodb, štirje naslovi kratke proze, .... Potem sledi še druga polovica z osupljivo glasbeno diskografijo... in to še no vse...


Več

Uredništvo

V Odzvenu od 13. 10. do 20. 10. 2014: Vid Jeraj recenzira dogajanje na letošnji ediciji Brda Contemporary Music Festival,  Maia Juvanc in Tomaž Gržeta pa koncertni cikel Predihano z glasbo Bojane Šalić Podeševe. Tomaž Gržeta recenzira ploščo Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije Bitka /  Battalia. Matej Krajnc recenzira novo ploščo Katarine Juvančič in Dejana Lapajne, Andrej Tomažin pa dve koncertni sodelovanji domačih in tujih glasbenikov v seriji Confine Aperto in v MoTA Pointu. Svoje četrto Mnenje o avtorskih pravicah pripravlja Urša Chitrakar.

ZADNJE OBJAVE


Relacija tuje–domače na primeru Hillmer / Paris / Karlovčec / Fake Sheikh in Espinal / Berger

Relacija tuje–domače na primeru Hillmer / Paris / Karlovčec / Fake Sheikh in Espinal / Berger

21. 10. 2014, Andrej Tomažin  |  Koncerti

Trojica improvizacijskih duetov v MoTA točki in Menzi pri koritu je na relaciji tuje–domače ustvarila paradigmatske primere, v katere se lahko »ujame« improvizacijski duet, sestavljen iz poedincev, ki se ne poznajo, obenem pa je pokazala tudi na bogato ponudbo tovrstnih muzik, saj smo bili na isti dan priče dveh dobro izpeljanih dogodkov v miljeju robnih improvizacijskih praks.

Več
Bitka - Battalia

Bitka - Battalia

19. 10. 2014, Tomaž Gržeta  |  Plošče

Nasprotno naslovu - ne gre za konkurenco, temveč skladno sodelovanje dveh ansamblov, ki s pričujočim albumom proslavljata ne le uspešno sodelovanje, temveč tudi lastna jubileja.

Več
V Šmartnem so posneli melodijo za demonstracije v Londonu

V Šmartnem so posneli melodijo za demonstracije v Londonu

18. 10. 2014, Vid Jeraj  |  Koncerti

Na četrti izdaji Brda Contemporary Music Festival, ki je potekala med 11. in 13. septembrom, je angleški vokalist Phil Minton posnel pripev za pesem, ki so jo naslednji vikend izvedli na protestnem srečanju People's Climate March v Londonu.

Več

Jeza in hrabrost

Jeza in hrabrost

16. 10. 2014, Matej Krajnc  |  Plošče

Plošča Hope's beautiful daughters dvojca Katarina Juvančič & Dejan Lapajna dopolnjuje in zaokroža Selivke iz leta 2012; (med drugim) gre za nadaljevanje zgodb o ženskah, ki jim ni bilo vseeno, ki so vedele, da se na svetu da marsikaj spremeniti.

Več
In kaj po tem?

In kaj po tem?

12. 10. 2014, Igor Bašin  |  Plošče

Čas je za nov, štirinajsti Klubski maraton. Šesterica letošnjih izbrancev že kroži po slovenskem klubovju. V slabih dveh mesecih se bodo oglasili na izbranih dvaindvajsetih prizoriščih s tradicionalnim finišem 7. novembra v Ljubljani v Menzi pri koritu. Ob tem je seveda izšla kompilacija, na kateri je vsak izvajalec zastopan z dvema skladbama.

Več
Kontrastna značaja, skupna izpovednost

Kontrastna značaja, skupna izpovednost

08. 10. 2014, Tomaž Gržeta  |  Koncerti

Novitete slovenskih skladateljev za flavto in čembalo kažejo dokaj koherentno podobo – skladatelji na podoben način črpajo navdih iz značaja obeh glasbil. Podobo njihovega navdiha sta z zglednimi interpretacijami predstavila Matej Grahek in Milko Lazar.

Več

E-NOVICE

Naročite se na elektronske novice in bodite obveščeni o naših in drugih aktivnostih!

Odjavi e-novice