09.01.2017

Old Boys Club? #4 (Sekulović vs. Špehar)

V sredo 18. januarja bo na Sigicu novo srečanje krožka Old Boys Club?. K Nikoli prihaja Matej Špehar, mojster digitalne komunikacije in avtor številnih uspešnih spletnih glasbenih zgodb.

Press

Nikola Sekulović

SIGIC, Kogojeva dvorana, Trg francoske revolcuije 6, Ljubljana

Old Boys Club? #4 (Sekulović vs. Špehar)

Sreda, 18. januar 2017
17h

Dandanes imajo glasbeniki, ki so na začetku svoje kariere, toliko možnosti, kot jih niso imeli še nikoli v zgodovini. Tehnika je dostopna, vsak si lahko doma naredi mini snemalni studio, inštrumenti niso več astronomsko dragi. Kanalov promocije je nešteto, splet odpira pot do poslušalcev, brez posrednikov. Za preboj ne potrebuješ več televizij, urednikov, trkati na vrata glasbenih založb, upati na objavo v časopisju. V zadnjem desetletju se je glasbeni svet konkretno spremenil. Na prvi pogled je pot do 'svetovne' slave le en klik stran.
 
Pa znajo 'zelenci' izkoristiti potenciale, ki jih prinaša sodoben čas?
 
Na četrtem posvetu bo Matej Špehar pomagal pri osnovah: komunikaciji, samokritiki, vsebini. Facebook, Youtube, Twitter, Soundcloud, Instagram, Snapchat … Tudi za digitalne platforme namreč velja stara analogna resnica – toliko, kolikor vložiš, toliko dobiš. Bližnjice do polnih koncertnih dvoran ni.
 
Matej se je po 15 letih dela v tradicionalnih medijih (tisk, tv, radijski urednik), posvetil izključno družabnim omrežjem ter ustanovil digitalno agencijo za svetovanje in komunikacijo blagovnih znamk, podjetij in javnih osebnosti na Facebooku. Ustvarjal je številne uspešne spletne glasbene zgodbe.
 
Vljudno vabljeni!