27.06.2017

Poletni glasbeni festival Logatec 2017

Simfonični orkester Cantabile v sodelovanju z Občino Logatec pripravlja Poletni glasbeni festival Logatec 2017.

Sigic

Poletni glasbeni festival Logatec 2017
Foto: David kunc DKfoto

Uvodni komorni sakralni koncert bo 29. junija v farni cerkvi v Gornjem Logatcu, kjer se bodo predstavili sopranistka Ana Skvarča, klarinetist Marjan Grdadolnik in organistka Mihaela Kavčič.

Ostali koncerti se bodo odvijali na Trgu sv. Nikolaja v centru Logatca. V petek, 30. junija bo na Trgu sv. Nikolaja nastopil Pihalni orkester Logatec pod dirigentskim vodstvom Vida Pupisa. Večer nosi naslov Note plešejo in bo v znamenju plesne glasbe in živahnih ritmov.

V soboto, 1. julija se nam obeta večer zborovske glasbe z naslovom Slovenski večer ob 30-letnici. Predstavil se bo Mešani pevski zbor Adoramus, ki letos obeležuje 30-letnico delovanja. Na sporedu bodo znane skladbe iz zakladnice slovenskih narodnih pesmi in slovenske popevke.

Zaključek festivala bo v nedeljo, 2. julija, ko bodo na koncertu, naslovljenem Operna noč na sporedu najlepše operne arije v izvedbi Simfoničnega orkestra Cantabile in priznanih pevskih solistov. Ob spremljavi orkestra bodo nastopili sopranistki Mojca Bitenc in Barbara Camille Tanze, tenorist Aljaž Farasin in baritonist Lucas Somoza Osterc. Za vmesni intermezzo se bo predstavila izjemno nadarjena 8-letna violinistka Patricija Avšič.

V primeru slabega vremena bosta koncerta Pihalnega orkestra Logatec in Simfoničnega orkestra Cantabile v športni dvorani, zborovski večer z MePZ Adoramus pa v Jožefovi dvorani.

Vstop na vse koncerte je prost, dobrodošli so prostovoljni prispevki.