19.06.2019

Praznik glasbe - Letos še večji in v še več slovenskih mestih!

Praznik glasbe Slovenija bo letos izveden peto leto zapored. Praznovalo se bo v petih slovenskih mestih, na skupaj več kot 40 glasbenih prizoriščih, predstavilo pa se bo več kot 500 glasbenikov številnih glasbenih žanrov in prav vseh generacij.

SIGIC

PRAZNIK GLASBE 2019 - Fête de la musique

Na prvi dan letošnjega poletja bo znova živahno, saj bo tudi letos 21. junija čas za Praznik glasbe. Tokrat bo dogodek še večji, z več prizorišči in izvajalci in v več slovenskih mestih. Ljubljani, Mariboru, Piranu z okolico ter Murski Soboti se letos pridružuje še Nova Gorica.

Program Murska Sobota

Praznik glasbe 2019 se bo tudi letos pričel na svoji najbolj vzhodni točki, v Murski Soboti. Tam bo na terasi Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota potekala dopoldanska glasbena zabava, ki jo bo kuriral Vlad.

Program Maribor

Živahno bo tudi v Mariboru, kjer Praznik glasbe združuje moči s Festivalom Lent. Dopoldansko dogajanje bo potekalo na Glavnem trgu, zvečer pa na odru pri fontanti na Lentu.

Program Ljubljana

Polna zanimivega programa bo znova Ljubljana, kjer Praznik glasbe poteka tudi v sklopu festivala Junij v Ljubljani. Praznik glasbe se v Ljubljani iz centra mesta širi v Štepanjsko naselje in Šiško, glavnina programa pa ostaja vezana na reko Ljubljanico, vzdolž katere bodo aktivni številni glasbeni odri. Ljubitelji rocka boste zavili do parka Tabor, ljubitelji elektronike pa do parka Tivoli. Prazniku glasbe v Ljubljani se letos pridružuje Jazz festival Ljubljana, znova bo svoja vrata odprla Slovenska filharmonija. S kolesi se boste lahko podali tudi na punk turo, ali pa s svoji družbi poležavali pod krošnjami Kongresnega trga na privatni DJ seansi.

Program Nova Gorica

Tudi Nova Gorica pripravlja pester program! Ob celodnevnem koncertnem dogajanju na prizoriščih, ki obsegajo ploščad Silvana Furlana, Bevov trg, Trg Edvarda Kardelja ter Mostovno, bodo organizirali tudi okroglo mizo z naslovom Nova Gorica, glasbeno mesto?

Program Obala

Praznik glasbe se bo razpotegnil tudi vzdolž slovenske obale. Prepevalo in igralo se bo piranske Punte pa vse do Seče v občini Piran, odmevalo pa bo tudi iz Kopra, Izole in Ankarana.

Na obali Praznik glasbe pridobiva mednarodni značaj, saj se praznovanju pridružuje tudi italijanska narodna skupnost iz Ankarana, ki bo glasbeni praznik obeležila pod imenom La festa della musica. V Ljubljano pa na elektronsko prizorišče v Tivoli letos prihaja berlinski glasbeni producent in DJ Yoshi.

Več o dogajanju tudi na uradni strani www.praznikglasbe.si in na Facebooku.