27.02.2020

Prihaja 21. Orto fest

Med 26. marcem in 25. aprilom se bo v znamenitem Orto baru odvila že 21. edicija Orto festa.

Press info

Orto fest 2020

V svoji zgodovini je gostil že več kot 600 glasbenih skupin in izvajalcev. Gre za edinstven slovenski klubski festival, ki ponuja v svojem programu številne domače in tuje glasbene skupine, žanrsko predvsem obarvane v rockovske barve, daje pa prostor tudi drugim, sorodnim glasbenim zvrstem.

Letos bo na Orto Festu nastopilo kar 27 domačih in 20 tujih glasbenih skupin in izvajalcev. Otvoritveni koncert 26. marca bo pripadel legendarni srbski zasedbi Partibrejkers, že dan po tem pa Guns 2 Roses iz Velike Britanije, ki so tribute to skupina Guns'n Roses.V soboto, 28. marca, boste na odru lahko videli slovensko rockabilly skupino Eightbomb!

Drugi teden festivala se nadaljuje v  torek, 31. marca z domačo skupino T.M.S. Crew, v sredo, 1. aprila, pa bodo na oder Orto Festa prišle trije bendi: brazilska Krisiun ter Gruesome in Vitriol, obe iz ZDA. V četrtek., 2. aprila bodo nastopili popularni Hamo & Tribute 2 Love, dan za tem, v petek, 3. aprila, pa prav tako priljubljena domača zasedba Koala Voice, isti večer pa bo sledil še koncert madžarske skupine Shakin'. Sobotni koncert, 4. aprila, bo rezerviran za slovensko zasedbo Slon in Sadež.

Nov teden bodo začeli v ponedeljek, 6. aprila z domačima skupinama Los Ventilos in Seven days In May, 7. aprila pa bosta nastopili slovenski zasedbi Fat Butlers in Lusterdam. Sredin večer, 8.aprila, bo gostil dve hrvaški zasedbi: The Siids in Turisti. V četrtek, 9. aprila, bo nastopila skupina Happy Ol' McWeasel, v petek, 10. aprila, The Stroy in naslednji dan, 11. aprila, Zmelkoow.

Četrti teden Orto Festa bodo v ponedeljek, 13. aprila, otvorili kanadski Imonolith, naslednji dan, 14. aprila, pa domači skupini Alo!Stari in Zgrešeni primeri. V sredo, 15. aprila, bosta oder zasedla domači skupini Lombardo in Buržuazija, v četrtek, 16. aprila, pa se obeta koncert slovitega kantavtorja Adija Smolarja. Vikend bo rezerviran za trše zvoke tujih glasbenih skupin: v petek, 17. aprila, boste lahko slišali česko zasedbo Cult Of Fire in slovaško skupino Malokarpatan, v soboto, 18. aprila, pa japonske Loudness, Grey Attack iz Danske in Švicarje Thola.

Sledi še zadnji festivalski teden. V ponedeljek, 20. aprila., bodo na oder Orto Festa stopile kar štiri skupine: Uada in Velnias iz ZDA, Grift iz Švedske in Solbrud iz Danske.  Torek, 21. aprila, bo gostil tri domače projekte, ki pa so vsi tesno povezani z Jacuzzyjem Krallom; poleg njega bosta nastopili še skupini Monstrumental in Baghdad Battery Orchestra. Sreda, 22. aprila, se bo predstavila že kar legendarna slovenska skupina Avtomobili, naslednji dan, 23. aprila pa bo na oder Orto Festa prvič stopil srbski avtor in glasbenik Marko Louis s številčno zasedbo. Koncert kultega Ramba Amadeusa B s spremljevalno skupino Five Winnetous se obeta v petek, 24. aprila, zaključek festivala pa bo v soboto, 25. 4., s kar šestimi slovenskimi skupinami: Interceptor, Sarcasm, Mist, State Of Fiction, Quad Damage in Marax.