12.03.2019

Prvi razpis za slovenski spevSLAM uspel!

Organizatorji (idejna vodja in licenčna uporabnica Thereso Plut, ter so-organizator Zavod Per Artem) prvega takšnega dogodka pri nas so zelo zadovoljni z odzivom na razpis, ki so ga odprli 29. januarja in izbor zaključili 5. marca.

SIGIC

Prvi razpis za slovenski spevSLAM uspel!

spevSLAM je očitno zanimiv za slovenske glasbenike, saj so se tekmovalna mesta zapolnila v zelo kratkem času. V torek, 26. marca bomo na koncertu slišali kar 11 novih slovenskih samospevov.
Ekipe (pevec/pianist/skladatelj) so zelo različne. Prijavili so se tako že uveljavljeni skladatelji, kot tudi študenti kompozicije in amaterji. Podobno je pri izvajalcih, pevci in pianisti so večinoma profesionalci, diplomirani glasbeniki, nekaj je amaterjev.  Naslovi pesmi kot so Glistango, Okno, Prelepa je ta silna noč, Hitrost razpadanja, Mala sekstina kažejo na to, da se obeta barvit in pester večer. 
Vse pa je v rokah poslušalcev, saj bodo oni glasovali za svoje favorite. Prve tri nagrade namreč podeli publika. Specifično, v tujini že uveljavljeno prireditev, bo moderirala uveljavljena slovenska skladateljica Nina Šenk. Posebnost je tudi to, da bomo ob pijači poslušali novo slovensko glasbo. Na koncu bo čas za glasovanje ter pogovor s skladatelji (ki morajo biti prisotni pri prvi izvedbi) in izvajalci. Takoj po štetju glasov se podeli nagrade.
Spletna predprodaja vstopnic za spevSLAM je že možna na www.olaii.com. Ljubitelji samospeva, slovenske glasbe in novitet ste vabljeni na koncert, z vstopnico dobite koncertni list, glasovnico in prvo pijačo!