05.08.2019

Reggae na tolminskem Sotočju čez 10 dni

Medtem, ko je festivalska sezona že v polnem teku, ljubitelji reggae glasbe zrejo v prihodnost in odštevajo dneve, ko bodo tolminsko Sotočje preplavili ritmi reggae glasbe. Overjam International Reggae Festival bo letos ponovno potekal na tej idilični festivalski lokaciji ob rekah Soča in Tolminka, med četrtkom, 15. avgustom, in nedeljo, 18. avgustom.

Press info

Overjam Reggae International Festival 2019

OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL: 15. – 18. avgust 2019, Tolmin-Sotočje

Med množico nastopajočih nedvomno izstopajo Alborosie & Shengen Clan, Ward 21, Junior Kelly, Cali P, Queen Ifrica, Zion Train, Israel Vibration, Raggalution, Wicked Dub Division, Dubbing Sun in druge zasedbe, ki bodo koncertirale na Maver odru (glavni oder). Na Overjamu pa bo reggae na sporedu od jutra do večera, na ti. Beach Yardu, odru, na katerem bodo za glasbo skrbeli soundsystemi in selektorji, nekatere od njih redni obiskovalci festivala že dobro poznajo.
 
Program glavnega odra bodo na prvi festivalski dan, v četrtek, 15.8., otvorili Rebel Musig, nadaljevali Maci's Mobile in naši Raggalution, kot headlinerji večera pa nastopijo Israel Vibration, legende reggae glasbe iz Jamajke, z več kot 40-letno kariero. Večer bodo sklenili Wicked & Bonny ft. Berise in Dubbing Sun. Seveda se dogajanje nadaljuje na Beach Yardu do poznih ur.
 
V petek, 16.8., bodo na glavnem odru najprej nastopili Little Vex, nato One Dread, R.Esistence in Dub, Illbilly Hitec, Raphael in nato kot headinerji še jamajški dancehall prvaki Ward 21, še en jamajčan Junior Kelly, Cali P, dancehall in reggae umetnik iz Švice, in Queen Ifrica, hči ska legende Derricka Morgana in nadarjena reggae pevka. Dogajanje na glavnem odru pa zaključijo Wicked Dub Division, kot dan poprej se dogajanje nadaljuje na Beach Yardu.
 
V soboto, 17.8., na Overjam Maver stage prihajajo najprej Kočevska orkestra, nato še Rootical Foundation, Dejah, Patois Brothers, Reemah, Lion D in nato Alborosie s svojim Schengen Clanom, ki letos obeležuje 25 let kariere, in pionirji duba Zion Train. Od jutra do poznih ur je obratovalen tudi Beach Yard.


Poleg glasbenega dela festivalskega dogajanja bo letos pestro tudi ob-festivalsko dogajanje z mnogimi delavnicami (Afriška glasba, hula hop delavnica, slackline, izdelovanje lovilcev sanj, slikanje …), meditacijo s tibetanskimi zvonci, animacijsko-ustvarjalnim programom Overjam4Kidz ter izobraževalnim programom Overjam Univerze. Organizator tudi letos nadaljuje s tradicijo ekološko naprednega in zavednega festivala z uporabo biorazgradljivih materialov, obsežno vegansko ponudbo prehrane in drugimi ekološkimi ukrepi.