24.06.2019

Slovenski nacionalni mladinski orkester

Slovenski nacionalni mladinski orkester vabi k udeležbi mlade glasbenike, stare od 13 do 19 let.

Press info

Slovenski nacionalni mladinski orkester

Organizatorji  želijo, da bi se jim pridružili mladi iz vseh koncev Slovenije, še posebej tisti, ki doslej niso izkusili podobnega izobraževanja. Ker za letošnji program ne bodo razpisane avdicije, vabijo prav vse mlade, ki bi želeli preživeti intenzivni teden z glasbenimi in drugimi aktivnostmi. Edini pogoj je, da udeleženci obiskujejo (katerokoli) glasbeno šolo ali primerljiv program.

Če ste stari 13 -19 let in hodite v glasbeno šolo na ekvivalentni stopnji, oddajte prijavo do 3. julija in se orkestru pridružite avgusta 2019! Izbrani glasbeniki bodo izvajali glasbo za orkester in sodelovali v zanimivem projektu z enim in edinim Vladom Kreslinom. Z njim boste na zaključnem koncertu v magičnih Križankah, decembra pa še v Cankarjevem domu navdihnili druge mlade glasbenike in seveda navdušili mnoge odrasle. 

Poletni orkestrski kamp 2019 bo potekal od 23. 8. do 30. 8. 2019 v Ljubljani. 

Udeleženci bodo sodelovali v intenzivnem glasbenem programu s sekcijskimi vajami, skupinskimi vajami, vajami orkestra in komorni glasbi. Glasbene vaje bodo potekale pod mentorstvom priznanih glasbenikov in bivših udeležencev naše mednarodne dejavnosti.

Druge aktivnosti bodo: športne aktivnosti, ogledi in kulturne aktivnosti v Ljubljani, učenje cirkuških veščin za boljšo koncentracijo, delavnica gledališke improvizacije za sproščen in suveren nastop, pevska delavnica za ekspresivo izražanje in obvladovanje telesa, plesna delavnica za močno prezenco in zaupanje vase, glasbena delavnica za kitaro za osnove improvizacije in igranje osnovnih akordov, likovne delavnice za spodbujanje kreativnosti. Vse bodo potekale pod mentorstvom animatorjev oz. strokovnih sodelavcev.  

VEČ O MENTORJIH  

VEČ O AKTIVNOSTIH

Zaključni koncert bo v sklopu Ljubljana Festivala 30. 8. 2019 skupaj z legendarnim slovenskim kantavtorjem in glasbenikom Vladom Kreslinom. Že skoraj trideset let je z bandom Mali bogovi in Beltinško bando dobrodošel gost Festivala Ljubljana in zmeraj nabito polnih Križank. Letos bo prav na tem magičnem odru z njim na odru tudi Slovenski nacionalni mladinski orkester.