21.05.2019

Solar Pulse Music Festival

V petek, 24. in soboto, 25. maja 2019 se bo v mariborski dvorani AGD Gustaf odvil Solar Pulse Music Festival.

Press info

Solar Pulse Music Festival

Petek, 24. maj 2019, AGD Gustaf - Maribor

Møuntain
Bujni zvočni vzorci, drzne baslinije in strogi udarci, ki tvorijo glasbene niti, tkane v zvočne krajine, in oblikujejo dramske trikotnike. To je pristop k ustvarjanju glasbe, ki so ga prevzeli Mountain – štiričlanska instrumentalna rock skupina iz Beljaka. Poskušati natančneje opisati zvok skupine, je običajo neuspešno. Morda bo zadostovalo reči: lahko je glasno in lahko je tiho. Zvok lahko postane hud in neprijazen, kasneje pa se lahko razvije v krhko lepoto. Ključ je dinamičnost.

Nakajima
Tri četrtine članov preminule velenjske zasedbe Wreck je z nekoliko mlajšim bobnarjem poiskalo nov navdih v japonsko poimenovani skupini. Nakajima ni »reunion« projekt, ampak logično nadaljevanje in nadgradnja preteklega dela. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, post hardcora in še kaj bi se našlo.

Seine
Seine je daljnega 2007 leta ustanovil Ivan Ščapec, vendar je bil zaslužene pozornosti deležen šele leta 2015 po razpadu njegove izvorne zasedbe Vlasta Popić. Iz kantavtorskega projekta se je Seine kmalu razvil v polnokrven band z bobni, basom in kitaro ter leta 2016 zmagal Demo Fest v Banja Luki. Po nastopu na festivalu MENT Ljubljana 2017 je zasedba združila moči z Moonlee Records, sad sodelovanja pa je odlični prvenec Sno Sna. Tega zaznamujejo zasanjano brenkanje Ivanove akustične kitare, psihoaktivne bas linije in minimalistično, toda vselej udarno bobnanje, prepleteni v zgodbo o ljubezni in hrepenenju. Glasbo Seine lahko zaužijete kot zgodbo punkerja v preobleki folk albuma ali pa kot čuten folk album prežet z duhom punka.

Žen
Zagrebška avdio-vizualna all-girl senzacija Žen, katere začetki segajo v leto 2009, slovi kot koncertna atrakcija, ki te popelje na barvito popotovanje s postanki na postajah psihadelije, post-rocka, indie rocka in shoegaza!


Sobota, 25. maj 2019, AGD Gustaf - Maribor

Apory Museum

Potujoči muzej ubranih post sentiš instrumentalov in blagoglasnih vokalnih izbruhov v poznavalskem prepletanju alternativnega rock pesmopisja, grungerskega weltschmerza, shoegazerskega anti-patosa, puščavske dezorientiranosti in arktično gladkih teksturnih plastenj…

Jinho Jinza
Glasba temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, kar se mogoče zaradi “mladostniške” naivnosti malo zabriše v končnem izdelku.
Glasba je čustvo. In hrup tudi.

Krokar
Glasbena formulacija treh ljudi, ki jih glasba že lep čas ne pusti na miru, v kakršnemkoli smislu že… Vsak po svojih poteh so skozi leta sodelavanj v različnih bendih in projektih ugotovili, da se je nabralo kar nekaj glasbenega materiala, ki se ni udejanil. Skupna misel jim je bila, da bi bilo škoda, če bi ti osnutki zbledeli vnemar. Še vedno polni ustvarjalnega entuzijazma so pričeli sestavljat, komponirat, aranžirat… muzicirat!!

MHM
V instrumentalnem projektu čutimo vplive post-rock skupin, kot so Moonlit Sailor, Chon in Maybeshewill. Kljub vsemu dodajajo zvoku unikatno noto z zanimivimi melodičnimi strukturami in inovativnim pristopom k ustvarjanju glasbe.