04.06.2019

Živa književnost 2019

Letos bo 26. literarno-glasbeni festival Živa književnost zvrtinčil besede in zvoke med 7. in 14. junijem 2019 na svojem prepoznavnem odru pred ŠKUCem, na Starem trgu v Ljubljani.

Press info

Živa književnost

Prvi večer bodo zrak prevetrili švicarski in slovenski pesniki in pesnice iz pesniške delavnice. Na slednji bodo Carlo Spiller, Muanis Sinanović, Nataša Velikonja, Nina Dragičević, Ralph Tharayil in Venus Electra Ryter sodelovali pri medsebojnem prevajanju pesmi v jezike, v katerih pišejo. Raznovrstne literarne prepihe bodo priklicali tudi gostje iz tujine, pesnik Kārlis Vērdiņš iz Latvije in prozaista Mathieu Lindon iz Francije ter Anna Mattsson iz Švedske. Prav tako bodo po ulici zaveli sveži vetrovi z mladimi domačimi avtorji. Predstavili se bodo Maja Miloševič, Luna Jurančič Šribar, Nežka Struc in Denis Škofič.

S književnimi ustvarjalci se bodo vsak večer družili tudi glasbeniki. Prisluhnili bo moč Katji Šulc & Robertu Jukiču, Domnu Sloviniču, Ani Vipotnik & Igorju LeonardijuZvezdani Novaković, Tadeju Vesenjaku, Jānisu Ozoliņšu, Rok Zalokar triju ter »pazi oštar pas« & Francescu Toninelliju.

Prostor Galerije Škuc bo namenjen razstavi Mavrični spekter, na kateri bodo na ogled ilustracije Alenke Spacal, Maje Kastelic in Andreja Brumna Čopa.