10.10.2020

2nd hand music fest

V soboto, 10. oktobra 2020 ob 20. uri, se bodo v koprski Taverni predstavili Free The Mouse, Spiral Mind in Malorshiga.

Press info

2nd hand music fest

Free The Mouse

Obalni alternative rock band, ki se po 5 letih zatišja vrača na koncertne odre. Ritem sekcijo tega mladega banda tvorita Teo "jači od Larsa" Klepač in Kristian "Da Vinci" Župan, zvok kitarskih strun prihaja izpod rok Jureta Klepača in Marka Godine, žvrgolel pa bo Miha Božič.

Spiral Mind

Če bi se fant glasbeno udejstvoval v bivši Jugi, bi najverjetneje ustvarjal pod psevdonim Manuel Brajnik Brajo. Ker pa smo leta dva tisoč*bodimorajetiho*, je z wunderkindom Gajem Bostičem in oilmasterjem Rokom Babičem skoval instrumentalen synth-electro-something projekt Spiral Mind. Brajo pravi, da je njihova glasba "zasnovana na podlagi nenehne umetniške radovednosti v ustvarjanju tako abstraktnih, kot konkretnih zvočnih podob z uporabo sintinsajzerjev, klavirja, kitare, basa in bobnov, nenazadnje pa vstavljanje le teh v aranžmajske in kompozicijske svetove običajno instrumentalne narave"

Malorshiga

Leta 2017 se je na obalni metal sceni pojavila skrivnostna skupina, ki je javnost pretresla s kombinacijo modernega blackened death metala in tradicionalnih istrskih melodij. Jezni napevi vokalista Oəlke v istrskem dialektu, mastni riffi Verghogne in Dishpiazherja v istrskem modusu, primitivni, umazani zvok bas kitare izpod prstov Mizherie in bobnarske linije, ki spominjajo na hordo podivjanih boškarinov izpod rok Dizhgrazie tvorijo zvočno sliko, ki nam pripoveduje zgodbe o Istri, ki je sama po sebi
lepa, a tudi surova in skrivnostna, njena zgodovina burna, mitologija bogata, plodovi božanski, narečja spevna, zgodbe lepe, pa tudi tragične.
In Vino Veritas.