12.07.2019

Opera SNG Maribor gostuje v Italiji

Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes in jutri, 13. julija 2019, z opero Giuseppa Verdija Nabucco nastopila na 29. festivalu Opera in piazza – Giuseppe di Stefano v Oderzu.

Press info

Opera SNG Maribor gostuje v Italiji
Foto: Marko Knehtl

Pod taktirko Stefana Romanija bodo nastopili Genadij Vaščenko, Luka Brajnik, Miro Solman, Ivan Tomašev, Rebeka Lokar, Oksana Kramareva, Irena Petkova, Marko Mandir, Dušan Topolovec in Valentina Čuden ter statisti, zbor in orkester mariborske Opere.

Poleg virtuoznih in junaških solističnih partov ima v operi najvidnejšo vlogo zbor. V tem velikem glasbenodramatičnem prepletu interesov individualnega in kolektivnega je Verdi izoblikoval svoj prepoznavni avtorski slog ter čut za operni spektakel, ki ga je za mariborsko operno hišo oktobra lani postavil italijanski režiser Filippo Tonon. Ta podpisuje tudi scenografijo, kostumografijo in oblikovanje luči. Kostumografija je delo Carle Galleri, asistentki kostumografov sta Caterina Faedda in Suzana Rengeo, zborovodkinja je Zsuzsa Budavari Novak, asistent režije Tim Ribič.

Festival Opera in piazza, ki že skoraj tri desetletja poteka v mestecu Oderzo v bližini Benetk, je posvečen legendarnemu tenorju Giuseppeju di Stefanu in tradicionalno vsako leto privablja tisoče gledalcev na koncerte ter operne in baletne predstave.