07.04.2020

Psihosocialna pomoč za glasbenike v sodelovanju z Društvom Brez limita

SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center se pridružuje mednarodni iniciativi, da je potrebno glasbenikom, ki utrpevajo posledice na račun COVID-19, pomagati tudi na področju mentalnega zdravja. Na pomoč prihaja Društvo za podporo in celostni razvoj človeka Brez limita. 

SIGIC

Brez limita

Popolna odpoved koncertnih dogodkov na globalni ravni, ki vpliva na celotno verigo glasbene industrije, je prizadela velik obseg poklicev, povezanih z glasbeno dejavnostjo. Posamezniki se spopadajo s težavami, ki ogrožajo njihov vsakodnevni obstoj in stabilnost. Ne le na račun odpadlih koncertov in drugih projektov, ki jim sicer prihodek z naslova opravljenih storitev, temveč tudi na račun predhodnih finančnih vložkov, povezanih z izdajanjem albumov, načrtovanjem koncertnih turnej ter mnogih dolgoročnih investicijah, ki se bodo v danih okoliščinah težko povrnile. 

Vse to krepko načenja psihološko stanje glasbenikov in njihovih bližnjih. V sodelovanju z Društvom za podporo in celostni razvoj človeka Brez limita želimo glasbenikom in drugim glasbenim delavcem omogočiti, da zaprosijo za strokovno pomoč. Društvo Brez limita s svojim delovanjem prispeva k opolnomočenju posameznikov, posameznic in skupin v različnih življenjskih situacijah. Skozi življenjske izkušnje, strokovno znanje in inovativnost usmerjajo v razvoj svežih in sodobnih pristopov k delu z ljudmi. Verjamejo v poštenost, odgovornost, neposrednost in strokovni pogum. Izvaja kakovostne psihosocialne programe za mlade in odrasle, pokriva pa področja: rizična vedenja mladih, samopoškodbeno vedenje, samomorilnost, nasilje, spolne zlorabe, motnje hranjenja, zasvojenost, podpora ob depresiji in tesnobi ter pomoč ob izgubi (smrt, ločitev, služba, bolezen). 

Glasbenikom in glasbenim delavcem bosta brezplačno  na voljo članici društva Helena Lenarčič in Tanja Stanković, ki ju lahko vsak teden do preklica akcije pokličete od torka do petka med 12. in 15. uro. Prvi stik z njima lahko vzpostavite tudi po mailu. Pri tem navedite, da ju kontaktirate na osnovi akcije, objavljene na spletni strani SIGIC. 

Podatki za kontakt: 
Helena Lenarčič: 031 359 494 (hellena.ena@gmail.com)
Tanja Stanković: 041 849 291 (tanja.stankovic14@gmail.com)