29.05.2019

Seviqc Brežice 2019

Festival stare bo med 14. in 24. avgustom potekal po večih krajih po Sloveniji.

Press info

Seviqc Brežice
Foto: arhiv Seviqc Brežice

Festival Seviqc Brežice – SEmper VIva Quam Creata (Vedno živa kot ustvarjena) je objavil svoj program za leto 2019 z opombo, da se utegne program do poletja še razširiti. Napovedujejo tudi redne avtobusne linije festibusa, ki bo na posamezne dogodke vozil tako iz Ljubljane kot iz Zagreba.

Festival se bo 14. avgusta začel s pogovorom z italijanskim umetnikom Simonejem Vallerotondo (Italija) v Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice ob 19.00, koncert bo ob 20.30 v Hudičevem turnu. Program prinaša glasbo lutnjistov in kitaristov v Rimu med 17. in 18. stoletjem.

16. avgusta bo v Brežiškem gradu ob 20.30 koncert (uradna otvoritev festivala) sakralne baročne glasbe med Salzburgom in La Serenissimo. Pred koncertom bo ob 19.00 pogovor z izvajalci, člani skupine Capella Musicale Beata Vergine (Italija).

20. avgusta v Slovensko Bistrico prihajata flavtist Han Tol (Nizozemska) in lutnjist Nigel North (Velika Britanija/ZDA). Na gradu bosta poustvarila program Una Suave Melodia. Obeta se torej večer nežnih melodij iz obdobja približno 200 let (de Rore, des Prez, van Eyck…). Kot običajno bo pogovor z umetnikoma ob 19.00, koncert ob 20.30.

Ansambel I Solisti Ambrosiani (Italija) na festival prihaja prvič. 22. avgusta nas v brežiškem gradu čaka glasbena poslastica, saj bodo umetniki svetu prvič predstavili novo odkrite kantate in sonate Antonia Caldare. Ob 19.00 pogovor z umetniki, koncert ob 20.30.

Enaki časovni termini in lokacija veljajo za koncert, ki bo 24. avgusta. Znova prihaja hrvaški Projekt Lazarus s programom dveh baročnih skladateljev. Bonaventura Beretta je precej neznan skladatelj s samo enim ohranjenim delom – zbirko 17 psalmov. Poleg tega bodo umetniki izvedli še Scarlattijevo Stabat mater, ki je deset glasna mojstrovina vokalne in instrumentalne literature.

Ker je rok za nakup vstopnic po posebej ugodnih cenah že potekel, morda prav pride informacija, da s članstvom v SIGIC-u lahko pridobite 20% popust pri nakupu vseh vstopnic za festival SEVIQC Brežice.

Več o dogodkih in umetnikih lahko preberete TUKAJ.

Naročilnico za naročilo vstopnic najdete TUKAJ.