08.06.2018

Znana so imena 30-tih demo skupin, ki bodo nastopile na 11. Demofestu

Strokovna žirija Demofesta je izbrala 30 demo skupin, ki se bodo med 19. in 21. julijem 2018 predstavile na tekmovanju demo skupin v Banjaluki.

Dušan Mijanović

Demofest

Strokovna žirija v sestavi: Mirela Priselac Remi (Elemental), Darko Rundek, Zdenko Franjić (glasbena založba "Slušaj najglasnije"), Igor Lazić Niggor (ex-Monteniggers), Nikola Pejaković Kolja in Brankica Janković, direktorica Demofesta, se je odločila, da priložnost za nastop v finalu Demofesta med 30-timi izbranimi dobita tudi slovenski skupini Captain Morgan's Revenge in The Sticky Licks.

Zmagovalna skupina letošnjega Demofesta bo nagrajena s profesionalnim snemanjem in produkcijo albuma v višini 3500 EUR, dobitnik druge nagrade bo prejel odrsko opremo v višini 2000 EUR, tretji pa v znesku 1000 EUR. Na festivalu bo tudi letos podeljena nagrada Plavi bas za najboljšega basista Demofesta. Prav tako bodo predstavniki beograjskega SAE Instituta izbrali demo bend in ga nagradili z določenim številom ur snemanja v studiu njihovega inštituta.

V okviru revijalnega programa bodo letos nastopili Magnifico & The Serbian Army Orchestra, Darko Rundek & Ekipa, Marko Louis in Tyger Lamb.