20.04.2017

'Crowdfunding' Jureta Goručana

Pianist Jure Goručan finančna sredstva za album 'Innuendo' zbira s pomočjo množičnega financiranja.

SIGIC

Jure Goručan
Foto: Arhiv izvajalca

Pianist Goručan je izjemno nadarjen mladi pianst doma iz Seničnega pri Tržiču, ki se je po letih šolanja in koncertiranja v tujini vrnil v Slovenijo, sedaj pa bi rad posnel svoj nastopni album Innuendo, na katerega bo uvrstil tri nadčasne pianistične mojstrovine Chopina, Ravela in Rachmaninova.

Finančna sredstva za ploščo bo poskusil zbrati s pomočjo množičnega financiranja na spletni platformi Indiegogo. Crowdfunding pomeni financiranje neposredno s strani ljudi, ki prispevajo manjše donacije projektom, ki jih želijo podpreti in s tem pomagati k njihovi uresničitvi. Kampanja je delujoča le kratek čas, saj ima Jure na voljo vsega skupaj le 39 dni časa, da zbere finančna sredstva za uresničitev svojega projekta. Vsi, ki prispevajo donacijo, v zamenodobijo nagrade, ki si jih lahko izberejo sami: na primer digitalni-download albuma po cenejši ceni ali celo koncert na domu.

Več ljudi bo podprlo projekt - bodisi z donacijo ali deljenjem po medmrežju -, več možnosti bo imel mladi klasični pianist Jure Goručan, da mu uspe pridobiti željena sredstva za izdajo svojega željenega prvenca.