16.01.2018

11. Max klub Jazz Festival

V velenjskem klubu Max se v četrtek, 18. januarja, z otvoritvenim koncertom Artbeaters začenja enajsta edicija jazz festivala.

SIGIC

Max klub Jazz festival

Sledili bodo še nastopi zasedbe basista Tadeja Kampla z avtorskim projektom Life is Good (25.1.), pop-jazz tria Kukushai (8.2.), priznani skasofonist Jure Pukl bo združil moči z vokalistom in besedilopiscem Sachalom Vasandanijem v projektu Songs and Chants (2.3.), mlada jazz pevka Ajda Stina Turek se bo predstavila s svojim kvartetom (22.3), švedska glasbenica s slovenskimi koreninami Marina Mårtensson pa s svojim bendom (5.4),   festival pa bo 26. aprila zaključil saksofonist Jan Kus s svojim projektom The Slavo Rican Assembly.

Max klub Jazz festival v Velenju je že od svojih začetkov na odru gostil tako že uveljavljene slovenske jazzovske umetnike (v sodelovanju s priznanimi tujimi jazzerji), kot tudi mlade uveljajoče se glasbenike na zemljevidu domače jazz scene. Prva štiri leta je festival programsko oblikoval festival hrvaški vibrafonist in izjemna glasbena avtoriteta evropskega glasbenega prostora Boško Petrović, zadnja leta program pripravlja nagrajenec Prešernovega sklada saksofonist Jure Pukl.

Več o festivalu si lahko preberete tukaj.