13.03.2024

2. mednarodno tekmovanje Festivala Ljubljana

Festival Ljubljana med 24. februarjem in 1. marcem 2025 organizira že drugo mednarodno tekmovanje, ki bo tokrat namenjeno trobilnim kvintetom in kvartetom.

Press info

2. mednarodno tekmovanje Festivala Ljubljana

Prijave se bodo odprle 15. marca 2024. Tekmovanje bo potekalo v Slovenski filharmoniji, zmagovalni zasedbi pa se obeta nagrada v vrednosti 20.000 evrov. 

Tekmovanja se bodo lahko udeležili profesionalni trobilni kvarteti in kvinteti, katerih skupna povprečna starost članov ne presega 30 let, .

Popolno prijavnico bo mogoče oddati do 15. septembra 2024. Prva etapa tekmovanja bo potekala od 24. do 26. februarja 2025. Iz polfinala se bo v drugo - finalno etapo uvrstilo največ šest zasedb, ki bodo nastopile 28. februarja in 1. marca. Kvintete in kvartete bo ocenjevala 5-članska strokovna žirija, ki jo sestavljajo Reinhold Friedrich, Radovan Vlatković, Andreas Martin Hofmeir in skladateljica Nina Šenk pod vodstvom umetniškega vodje tekmovanja, pozavnista Branimirja Slokarja

Več informacij o tekmovanju trobilnih kvartetov in kvintetov najdete na spletni strani Festivala Ljubljana na https://ljubljanafestival.si/tekmovanje-trobilni-kvarteti-kvinteti/