27.03.2017

24. poletni tabor Glasbene mladine Slovenije

Letošnji tabor GMS bo namenjen mladim skladateljem, harmonikarjem, violistom in interpretom sodobne glasbe.

Press info

Glasbena mladina Slovenije

Razred kompozicije bosta vodila Dušan Bavdek in Nenad Firšt, mentorica v razredu viole bo Maja Rome, razred harmonike in interpretacije sodobne glasbe pa bo vodil Luka Juhart.

Z delom bodo udeleženci pričeli v soboto, 15. julija, rezultate pa bodo predstavili na koncertih v sredo (19. 7.), četrtek (20. 7.) in petek (21. 7.).

Vsi udeleženci 24. poletnega glasbenega tabora bodo, poleg dnevnega individualnega dela pri izbranem mentorju, lahko obiskovali vsa skupinska predavanja in delavnice v okviru tabora. Pouk bo potekal v prostorih Glasbene šole Murska Sobota in v hotelu Zvezda, kjer bodo udeleženci nastanjeni v času tabora.

Tečaja za harmoniko in violo sta odprta za vse, ki želijo izpopolniti svoje znanje in pridobiti nove izkušnje, ne glede na stopnjo dosežene izobrazbe. Na tečaj vabimo posameznike vseh starostnih skupin (učence, dijake in študente). Število prijav v razredu harmonike in viole je omejeno na 8 udeležencev.

V skladateljsko delavnico vabijo vse, ki jih zanimata glasbena ustvarjalnost in glasba današnjega časa: skladatelje, muzikologe, pedagoge …

Na tečaju interpretacije sodobne glasbe bodo glasbeniki spoznavali temeljno solistično in komorno literaturo ter pestro glasbeno izročilo 20. in 21. stoletja. Vabijo instrumentaliste, posameznike in že delujoče komorne skupine vseh starostnih stopenj (za formirane komorne skupine so na voljo dodatni popusti).

Cena udeležbe na poletnem glasbenem taboru je 360,00 €.


Vključuje tečaje pri mentorju in drugih predavateljih (individualne ure, teoretska predavanja) ter namestitev v hotelu (3 zvezdice) s polnim penzionom v času trajanja poletnega tabora.

Ob prijavi do 15. aprila 2017 znaša cena celotnega programa le 320 € (vključuje ure pri mentorjih, bivanje s polnim penzionom in prehrano).

Več si preberite na spletni strani organizatorja, kjer najdete tudi prijavnico.