28.02.2023

3. Aegis Carminis 2023

V okviru mednarodnega festivala mladinskih zborov v Kopru se bodo letos zvrstili tekmovanje zborovskih dirigentov, pevskih zborov, solopevcev in skladateljski natečaj.

Press info

Aegis Carminis 2023

Zborovski dirigenti se bodo pomerili 23. in 24. marca, zborovodje mladinskih zborov pa 24. marca. Demonstracijski zbori bodo Moška vokalna skupina Ivana Cankarja, Dekliški zbor sv. Stanislava, Komorni zbor KGBL in Mladinski zbor GŠ Koper. Žirijo bodo sestavljali Basilio Astulez (predsednik), Lorenzo Donati, Helena Fojkar Zupančič, Brian Stevens in Sebastijan Vrhovnik.

Tekmovanje pevskih zborov bo zaradi razmer po svetu tudi letos potekalo virtualno. Zbori se lahko prijavijo z izdelavo videa do 14. aprila 2023.

2. solopevsko tekmovanje bo v prvem krogu potekalo virtualno, rok za oddajo posnetkov je 31. marec. Rezultati bodo znani 15. aprila, finale pa bo potekal v živo 6. maja v Kopru.

Prrijava skladb za skladateljski natečaj poteka do 10. marca. Tokrat je usmerjen v skladbe, ki bodo s svojo posvetno vsebino navdahnile mlade pevce in jih navdihovale z upanjem, veseljem, ljubeznijo in jih popeljale na pot miru.

Podrobno o festivalu - SLOVENSKO