14.05.2019

30K4 – Klubski festival v 5 dejanjih (17-31/5)

Tritedenski klubski festival je zastavljen predvsem kot prikaz napredne usmerjenosti Kluba K4, njegove funkcije izmenjave idej in znanj, inkubatorja domačih talentov, prikazovalca novih globalnih smernic ter stičišča ustvarjalcev ter podpornih ekip na domači in širši mednarodni alternativni sceni.

Press info

30K4 – Klubski festival v 5 dejanjih (17-31/5)

25. maja, na dan mladosti 1989, je Upravni komite Zveze socialistične mladine Slovenije ljubljanskemu "alter establišmentu" predal v upravljanje klet na Kersnikovi 4, kjer je v zaskvotanih prostorih že sredi 80. let deloval kup študentskih (političnih in kulturnih) organizacij.

Štirka je v treh desetletjih postala ikona ljubljanske, slovenske in srednjeevropske alter scene – in to tudi ves ta čas ostala: lani je prejela priznanje ambasador za najboljši klub v regiji, jeseni je tam edini slovenski miks za vplivni Resident Advisor posnela Nightwave, gostila je naš edini Boiler Room doslej, nastop Zete Reticule je prenašal ameriški Magnetic ...

30-letnico (na nekaj let podlage) mala Štirkina ekipa, njihovi številni prijatelji ter ustvarjalci od blizu in daleč praznujejo že celo sezono, s svojimi obiski so klub v zadnjih mesecih počastili tudi Luke Vibert, Helena Hauff, Tama Sumo, Kasra, The Upbeats, Misanthrop, Roman Flügel, Skee Mask, DMX Krew, Andrey Pushkarev, Roza Terenzi, Pythius, Aleksij Perälä, Enchanting Rhythms, Changing Faces, Onur Özer, Disaszt, Ben Long (Space DJz), Sevrio Celestri, Pascal, Danvers in širok nabor vseh generacij domačih in regionalnih mojstrov elektronske avantgarde.

Emancipaciji ženske energije se je klubski festival 30K4 poklonili na aprilski uverturi z Jene Fitz in četverico domačih valkir, majski trojček s šestimi gosti iz petih držav bo v veliki meri zgrajen na živem izvajanju elektronske glasbe, čemur bodo sledile tudi delavnice in jam session, prav na dan mladosti pa bo Štirka gostila posebno razigrano epizodo ikonične zabave K4 Roza. Od spremljevalnega programa velja izpostaviti vsaj še retro razstavi fotografij in letakov, vinyl market, dan odprtih vrat in druženje z ustvarjalci. Pa muzika? Z Islandije bo v Ljubljano priletel eden najbolj vročih novincev globalne tehno scene, Bjarki, zadnje poglavje bo vodil detroitski prvokategornik Stingray, ljubitelji ležernih ritmov ne bodo izpustili popoldanskega džuskanja s Classom iz skupine Jazzanova, ob verjetno najbogatejšem naboru domačih live actov doslej pa vas bodo z živimi izvedbami razplesali še Urugvajec Luis Malon in laška soseda Deep 88 ter And.Rea.

Petek, 17. maj 2019, Klub K4 - Ljubljana

+ otvoritev foto razstave + dan odprtih vrat + theremin delavnica (vse ob 17.00)

Bjarki
Dojaja-Live
Evano
Deep88-Live
Lavka
Syman
VJ:5237

Petek, 24. maj 2019, Klub K4 - Ljubljana

+ otvoritev razstave letakov + vinyl market + druženje z ustvarjalci

Vinyl market (17.00-22.00)

Class
Octex-Live
Evident-Live
Terranigma_Live
Dulash der DJ
Luis Malon-Live
And.Rea
Tzena
VJ:5237

Sobota, 25. maj 2019, Klub K4 - Ljubljana

30K4 Roza
Dollhouse Trash-Out
DJ Duki
DJ Naj
Volk
Maša
Commercial Break
VJ:5237

Petek, 31. maj 2019, Klub K4 - Ljubljana

+ delavnica Ableton live + jam session

DJ Stingray
Wiciwaka-Live
Borka
Vuka
Kosta
Elovetric
VJ:5237