08.06.2018

5. edicija MENT išče bende in solo izvajalce

MENT Ljubljana za nastop na svoji peti ediciji vabi bende, solo izvajalce in live acte s koncertnimi izkušnjami ter javno dostopnimi avdio in video materiali.

SIGIC

5. edicija MENT išče bende in solo izvajalce

MENT Ljubljana je tridnevni (30. 1. - 1. 2. 2019) predstavitveni festival svežih izvajalcev iz cele Evrope in širše. Na zadnji ediciji je v treh dneh na različnih prizoriščih nastopilo 70 izvajalcev. Mednarodna konferenca se osredotoča na glasbeno industrijo in kreativnost.

Četrto edicijo je obiskalo več kot 4500 obiskovalcev in 550 glasbenih profesionalcev iz cele Evrope in širše. Zadnji dan festivala je bil razprodan. Festival se osredotoča na regionalne in vzhodno-evropske scene, vendar gosti bende iz cele Evrope. Podobno je z glasbenimi profesionalci.

Prijave so do 3. avgusta možne prek spletne platforme Gigmit:


Odprte so tudi prijave za program izmenjave glasbenih izvajalcev INES#talent 2019. Mreži INES so se pridružili še štirje showcase festivali.

INES#talent, program novim glasbenikom omogoča nastop na vplivnih showcase festivalih po Evropi. Program je del mreže Innovation Network of European Showcases (INES), ki spodbuja mednarodno izmenjavo glasbenih izvajalcev in profesionalcev v glasbeni industriji. Za širitev programa INES#talent v več evropskih držav so se kot pridruženi člani v INES vključili štirje showcase festivali iz Italije, Madžarske, Nemčije in Češke.

•             INES#talent se je 1. junija odprl za prijave izvajalcev iz 12 držav

•             izvajalcem INES#talent je na voljo več kot 100 nastopov na showcase festivalih v letu 2019

•             v mrežo INES so se kot pridruženi člani vključili Linecheck (Italija), Budapest Showcase Hub (Madžarska), % pop (Nemčija) in Nouvelle Prague (Češka)

Od 1. junija do 31. julija se lahko bendi prijavite na ines-festivals.eu/talents za vključitev v program INES#talent v letu 2019.

Več o tem na https://www.ment.si/sl/ines_talenti_19/