26.05.2021

55. obletnica MKNŽ Ilirska Bistrica

V soboto, 29. maja 2021 Mladinski klub Nade Žagar praznuje 55. obletnico delovanja.

Press Info

55. obletnica MKNŽ Ilirska Bistrica

Program:

Razstava v dvorani Sokolskega doma - odprta od 14:00 naprej, ob 16:00 uradna otvoritev.

Koncerti na vrtu Sokolskega doma - Ilirska bistrica od 18:00 do 22:00

Lelee so garažni trio iz Ljubljane. S svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom so lahko in bodo otroci betonskih igrišč, ki družijo vse iz sivih naselij bivše skupne držav.

Kvatroriti so rokenrol bend iz Ilirske Bistrica, v sestavi Roni - vokal, Tošo - kitara, Zjvnik - bobni, Serđo - bas, Duško - trobenta, Toni - trobenta. Bend deluje od leta 1995. Avtorski album Košček svobode je nastal leta 1999, letos pa so izdali tudi nov album, ki ga bodo tudi predstavili.

7AM sta garažna zapriseženca diy mindsetu, (med drugim si sama printata majice in organizirata eno mesečne turneje) nadaljujeta, kakor sta začela – z Anabel na basu in Mičotom na kitari. Oba pojeta, mimogrede še kej sanjavega odžvižgata, bobne pa vnaprej posname Mičo.

Buss band sestavljajo basist in pevec Erik Carpani, kitarist Patrik Pregarc in bobnar Ivan Kralj. Prihajajo in Tržaške pokrajne in so slovenski zamejci. Stil skupine niha med rock glasbo 70ih let in stoner. Globoki in težki zvoki se mešajo z riffi klasičnih in psihedeličnih odtenkov. Navdihnjeni od skupin kakor so Black Sabbath, Nebula, Kyuss, Leaf Hound in Jimi Hendrix vas bodo popeljali v svet pristnega in pravega rock'n'rolla za prikaz zdrave sprostitve jeze in tesnobe, ki se kopiči v vsakodnevnem življenju.

55. obletnica MKNŽ Ilirska Bistrica