09.10.2017

60 let Brine Jež Brezavšček

Življenjski jubilej bo skladateljica obeležila s koncertom v Rdeči dvorani Magistrata v Ljubljani, 11. oktobra ob 20. uri.

Tanja Benedik

60 let Brine Jež Brezavšček
Foto: Žiga Culiberg

Skladateljica Brina Jež Brezavšček svoj opus večinoma ustvarja na področju komorne glasbe. Obravnavala je različna tematska področja, od osebne intime, poseganja v namišljene in realne svetove do družbeno kritične tematike. Njena dela so bila izvajana na mnogih domačih in mednarodnih koncertnih ter festivalskih prizoriščih. Tokrat bodo na koncertu zazvenele skladbe: Zelene pokrajine  za violino in harfo, Sedem zlatih peres za flavto in violino, Osameli kamni  za flavto in harfo, prvič bo izvedena skladba Sedem listov (K-R-I-S-H-N-A)  za sopransko kljunasto flavto, Song G za glas - izbrani stavki,  Dialogi za altovsko in Petzold kljunasto flavto ter Estampie za godalni kvartet.

Koncert, ki ga prireja društvo za sodobno glasbo  Sozven, bodo sooblikovali uveljavljeni poustvarjalci, violinist Branko Brezavšček, harfistka Tina Žerdin,    flavtistka  Anja Clift, izvajalka na kljunastih flavtah  Maruša Brezavšček,  mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst ,  izvajalka na Petzold kljunasti flavti  Friederike Klek  ter člani  godalnega  kvarteta  Dissonance.