29.05.2019

60 let plakatov Jazz festivala Ljubljana

V torek, 4. junija ob 12. uri, bo v ljubljanski Galeriji Avla NLB otvoritev razstave izbora najboljših plakatov, ki so nastali v šestdesetih letih delovanja jazz festivala Ljubljana. Razstava bo na ogled do 30. septembra 2019.

Press info

60 let plakatov Jazz festivala Ljubljana

Po mnenju mag. Maje Gspan, ki je izvedla izbor in za razstavo napisala tudi spremno besedo, so jazzovski plakati, predstavljeni na razstavi, najboljši primerki inovativnih, (pre)drznih in izbranih grafičnih rešitev izmed vseh (ohranjenih) v 60 letih Jazz festivala Ljubljana. Individualna likovna razlaga jazzovskih tem ustvarjalcev izbranih plakatov govori o bistvu jazza: samosvoji in pestri zvrsti, ki – tako kot jazz plakat na papir – prenaša različna razpoloženja v jezik glasbe.

Na otvoritvi razstave bo koncertirala tudi skupina Kukushai (Eva Poženel, glas; Rok Zalokar, klavir, klaviature; Bojan Krhlanko, bobni). Trio igra mešanico zvrsti, v kateri se pretakajo jazz, pop, pank, avantgardna in eksperimentalna glasba. Sanjave in abstraktne pesmi z angleškimi besedili na koncertih na novo zaživijo, saj bend vanje vnaša veliko improvizacije. Šlo bo tudi za slovensko premiera njihovega novega albuma.