26.09.2023

Afterparty praznuje 15 let!

Oddaja Afterparty, ki vsak drugi torek prinaša žive studijske koncerte na Radio Študent 89,3 MHz, letos praznuje 15. obletnico. Praznovanje bo potekalo v petek, 29. septembra v Menzi pri koritu.

SIGIC

Afterparty praznuje 15 let!

V petek, 29. septembra ob 18. uri bodo v Hostlu Celica priredili tradicionalno Pripovedovalsko budnico, znova upovedali resnične, manj resnične in celo naravnost neresnične pripovedi, ki bodo terjale premislek, bodrile duha, morda naganjale strah v kosti ali razsvetlile komedijo vseh naših dejanj in nehanj. Ob 20. uri se scena preseli v Menzo pri koritu, kjer bodo z živim glasbenim programom obeležili afterpartyjevskih petnajst ter skorajšnji začetek nove sezone jutranjcev.

Nastopajo:

Olfamoštvo


Ne zdi se pretirano izjaviti, da je plošča Hupam da ste dobro (ZARŠ, 2015) eden izmed največjih diskografskih dosežkov domače glasbene scene v doslejšnjem 21. stoletju. Olfamoštvo je mesece po izidu albuma tega nekajkrat predstavilo slovenskim publikam, nato pa se kmalu prerazporedilo po nepreštevnih projektih vseh sodelujočih. Odtlej pa vse do letošnjega 29. septembra jih skupaj na odru ni bilo več moč slišati. Na povabilo Radia Študent so se ob tej priložnosti znova združili za živo reprizo slavnega albuma, hupamo pa, da tudi nasploh še niso rekli zadnje.

Darla Smoking

Multi-kulti semplijada z dodobra odebeljenimi nizkofrekvenčnimi spektri izpod prstov in pesti Brgsa in Naca se je s tremi polnokrvnimi ploščami uveljavila kot ena izmed najbolj samosvojih aktivnih zasedb na domačih odrih. Oddaljene lokalne tradicije v dubovski zlitini obenem odzvanjajo kot povabilo na počasno kimanje pod zadimljenim odrom ter kot mojstrsko glasbeno oblikovano opozorilo o posledicah globalizacije za tradicijske kulture.

Zevin

Dvajsetletna hyperpop princesa Zevin je že s svojimi lanskimi singli izkazala, da s svojim izrazito sodobno zvenečim in dodelanim glasbenim projektom upravičeno cilja visoko. Svoj bubblegum oz. žvečilka vajb s pomočjo producenta Dvided21 gnete v izdelke, za vizualno podobo katerih skorajda v celoti skrbi sama. V zadnjem dobrem letu dni je izdala kar osem videospotov, ki so bili brez izjeme sprejeti z odobravanjem in že odmevajo po celotni ex-yu regiji. Spektakularno. In roza!