26.03.2020

Iz moje poslušalnice: Anja Hrastovšek

Vsestranska glasbenica in glasbena pedagoginja Anja Hrastovšek posluša aktualno domačo glasbeno ustvarjalnost.

SIGIC

Anja Hrastovšek
Foto: Benjamin Kovač

Teo Collori in Momento Cigano - Zheton (Hot Club Piran, 2015)

Anja: Med njihovo zbirko pesmi se najtežje odločim katera mi je najljubša. Izbrala sem to, ker je bila prva, ki se je na moji playlisti ponovljala, ponovljala in ponavljala. Na linku lahko slišite "live" verzijo iz Studia Hendrix (2016). Pri Momento Cigano me je vedno najbolj prepričala njihova lahkotnost in poslušljivost, kljub temu, da je glasba tehnično in po zgradbi vse prej kot enostavna.


Wckd Nation - New path (2019)

Anja: Po mojem mnenju trenutno eden najbolj potencialnih bandov pri nas in tudi od njih imam kar nekaj najljubših pesmi. Z zvokom in idejami se lahko primerjajo s svojimi največjimi svetovnimi vzorniki in srčno upam, da bodo njihovo trdo delo in odličen smisel za skladanje prepoznali tudi daleč izven naših meja


AKA Neomi - Family (2019)

Anja: Band z najboljšim "twistom". Poznam jih od samih začetkov in blazno mi paše smer v katero so šli. Na tem komadu mi je všeč vse in težko se odločim ali me je bolj prevzela glasba, tekst, Sašin glas in fraziranje ali odličen in tako lep videospot.

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Beautiful Disasters (Odzven)


Hauptman - Sometimes (2020)

Anja: Čisto frišno na sceni in se že veselim kaj lahko še pričakujemo. Zasluženo ena najbolj predvajanih skladb v februarju, saj te takoj pripravi do nasmeha na obrazu in v "moving". Pozitivno in krasno, še en primer slovenske ustvarjalnosti, ki se brez zadržkov in težav primerja s svetovnimi uspešnicami.  


Robert Petan - Ekološka (Varčna naj bo žarica) (2019)

Anja: Kantavtorji imajo v mojem srcu posebno mesto, saj sem odrasla s Smolarjevimi platami. Robi je lani poleti zmagal na kantavtorskem festivalu v Rušah in moram priznati, da mi je njegov stil humorja in podajanja življenjskih resnic pisan na kožo. Zelo duhovito, zelo prikupno.


Iz uredništva:

Brežičanka Anja Hrastovšek je jazz pevka, diplomiranka deželnega Konzervatorija za glasbo v Celovcu. Prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in učiteljica pop/jazz petja. Trenutno se najbolj ponaša z novim, svojim prvim CD-jem, ki so ga z Jazzvo izdali v mesecu februarju. Naročite ga lahko na pričujoči povezavi.

Tanja Benedik: recenzija prvenca vokalne skupine Jazzva (Odzven).


Anja Hrastovšek: Želja (2016)