26.06.2018

Ansambel Vedun izbira pevko in kitaristko

Ansambel Vedun vabi v svoje vrste pevko in kitaristko (najbolje oboje v eni osebi), ki jo priteguje prepevanje v pozabljenih neobičajnih pevskih tehnikah preteklosti, igranje različnih glasbil sveta in izražanje v melosih različnih glasbenih tradicij sveta, še posebej pa soustvarjanje spontanih zvokov trenutnosti.

Press info

Ansambel Vedun
Foto: arhiv Ansambla Vedun

Ansambel Vedun je ansambel za staro meditativno glasbo in oživljanje spiritualnih zdravilnih zvokov kultur sveta, zato je zaželeno, da ima »nova članica« poleg prefinjenega občutka za zvok tudi predano zanimanje za poglobljeno duhovno delo (na sebi in za druge) in meditacijo. Za glasbenika terapevta.

V svojem glasbenem restavratorstvu starih glasbil in melosov kultur sveta ansambel Vedun kot prvi v slovenskem, evropskem in celo svetovnem prostoru, ponovno obuja energijsko-zvočno terapevtsko delo oz. muziciranje v poltransu. Ansambel svojemu izvajanju pridaja nekdaj pomembno, a danes prezrto svečeniško ali šamansko in zdraviteljsko noto, zvoku pa večnivojsko globino, urejajočo in zdravilno moč ter učinkovitost, zato je predanost resnemu duhovnemu in zvočno glasbenemu delu predpogoj za dolgoročno sodelovanje. Nova članica naj bi se pridružila tudi mesečnemu programu slovansko-pitagorejske šole za razvoj zavesti in harmoniziranje z zvokom - katedra Veduna.

Ansambel naproša, da zainteresirane osebe pošljejo kratko predstavitev svojega dosedanjega glasbenega delovanja, svojih želja in zmožnosti ter razložijo svojo motivacijo za tovrstno delovanje na naslov ansambel@vedun.si.

Prvi termin za avdicijo je bil v soboto, 23. junija ob 18.uri, drugi bo v nedeljo, 22. julija (ob isti uri), tretji termin pa v nedeljo 2. septembra 2018 (prav tako ob 18.uri). Avdicija bo na osebnem naslovu (Ig pri Ljubljani). Natančen naslov vam bo sporočen po elektronski pošti.