09.09.2020

V Linzu ter na 120 lokacijah po svetu danes pričenja festival Ars Electronica

V Linzu se začenja Ars Electronica, ki nosi naslov V Keplerjevih vrtovih. V festival so vključeni tudi slovenski projekti.

SIGIC

Ars Electronica 2020

Razstave, delavnice, konference, performansi in koncerti bodo v okviru festivala Ars Electronica preko spleta potekali na 120 lokacijah na vseh kontinentih.

Na festivalu Ars Electronica bo predstavilo svoje aktivnosti deveti partnerjev iz vse Slovenije: Galerija Kapelica, RampaLab, BioTehna - Vivarium, Zavod projekt Atol, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, Zavod Aksioma, Akademija umetnosti Nova Gorica, Mladinski center Velenje, Zavod Lokalpatriot Novo mesto in Mladinski kulturni center Maribor.

Zvočne zgodbe posnete na obali in pod morsko gladino bodo na Jadranskem vrtu pripovedovali zvočni umetniki: Brane Zorman, Saša Spačal in Robertina Šebjanič. Program povezuje Dubrovnik in Koper in posebno pozornost namenja delu posameznikov, katerih dejavnosti in akcije izkazujejo skrb, sočutje, okoljsko pravičnost, ukrepanje in sodelovalno naravnanost v odnosu do Jadranskega morja ter v njem živečih bitij.

Brane Zorman
Sea Urchin Underwater Walk (2019/2020)

Posneto na otoku Molat


Saša Spačal
Tides (2017)

Posneto v Svetem Ivanu v IstriRobertina Šebjanič
Aquatocene (2017 – 2020)

Posneto v različnih časovnih obdobjih v Kopru, Korčuli in Dubrovniku