12.07.2018

Avtor, na kant ali v kanto? Na Kantfest!

16. Festival kantavtorstva Kantfest International 2018 razpisuje mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka.

Press info

Kantfest 2018 - razpis

Na prelomu tisočletja je peščica slovenskih kantavtorjev na pobudo kantavtorice Ksenije Jus pripravila večdnevno glasbeno druženje v Ljubljani – Kantafest. Recept je bil očitno dovolj dober, da so leta 2003 poskusili znova, tokrat v Rušah, organizacijsko taktirko pa je prevzel kantavtor Peter Andrej. In rodil se je Kantfest, ki je osnovnemu namenu združevanja počasi dodal še tekmovalno plat. Kantavtorji pa tudi tu niso mogli iz svoje kože in kot repliko nagradam komercialnih festivalov za svojo nagrado ponudili – kanto.

Organizatorji letošnjega Kantfesta iščejo dobro glasbo z dobrimi besedili, saj zgolj instrumentalna dela ne pridejo v poštev. Za tuje ustvarjalce velja, da za besedila, ki niso v angleškem, hrvaškem, srbskem in bošnjaškem jeziku, sami poskrbijo za ustrezen prevod v katerega od omenjenih jezikov ali v slovenščino. V poštev pridejo neizdana in neobjavljena dela, izvedena s klasičnimi kantavtorskimi postopki, kakor tudi drugi glasbeni pristopi (računalnik, posneta glasbena podlaga), ki jih izvedete solo ali največ v dvoje.

Nastop v tekmovalnem izboru ni honoriran. Organizatorji tistim, ki so od festivala oddaljeni več kot 150 km, zagotovijo prenočitev. Vsem v izboru bodo omogočili tudi brezplačen posnetek in sodelovanje na CD kompilaciji, ki bo izšla v promocijske namene.

Na e-mail  kantfestinternational@gmail.com pošljite:

- 3 skladbe kot demo posnetek (v mp3 - 128 kbit/s)

- svojo predstavitev

- tekste (v doc. formatu)

Zadnji rok za oddajo prijave je 1. avgust 2018. (O izboru boste obveščeni do 15. septembra 2018.)

Žirijo, ki bo med prijavljenimi avtorji izbirala najbolj inovativne in prepričljive, sestavljajo: Urška Čop Šmajgert, Teja Klobčar, Jani Kovačič, Adi Smolar, Jure Potokar in Gregor Bauman. Žirija bo naredila izbor najprepričljivejših in najbolj inovativnih avtorjev, ki se bodo uvrstili na uvodno prireditev 16. Kantfest, ta bo potekala v petek, 9. novembra 2018, v dvorani Doma kulture Ruše.