28.01.2019

Avtorske in sorodne pravice v glasbi

23. januarja 2019 je na Sigicu potekalo predavanje odvetnice Urše Chitrakar v okviru usposabljanja Glasbeni posel 1.0 na temo avtorskih in sorodnih pravic v glasbi. V članku najdete izvleček predavanja.

SIGIC

Urša Chitrakar
Foto: Uroš Hočevar

Usposabljanje Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije je namenjeno celovitemu usposabljanju bodočih glasbenih profesionalcev, ki bodo pridobili znanja, veščine in izkušnje iz ključnih stebrov glasbene industrije. Danes živeti od glasbenega trga pomeni obvladovati najširši nabor praks glasbenega posla, ki sežejo od razvoja kariernih perspektiv glasbenikov, poznavanja temeljnih zakonitosti glasbene industrije, glasbenega založništva, glasbene distribucije, piarja, bookinga in avtorskega prava. 

Usposabljanje  Glasbeni posel – predavanja / delavnice / evalvacije poteka v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri  Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

IZVLEČEK PREDAVANJA URŠE CHITRAKAR (PDF)