04.08.2016

V spomin Bobanu, CUK Kino Šiška, 4. avgust 2016

V četrtek, 4. avgusta, se bo v Kino Šiška zgodil dobrodelni koncert v spomin Bobanu.

Press info

Benefit za Bobana

CUK Kino Šiška, Ljubljana

Benefit za Bobana

Četrtek, 4. avgust 2016 ob 19. uri

Vstopnina: 10 EUR

V četrtek, 4. avgusta, se bo v Kino Šiška zgodil dobrodelni koncert v spomin Bobanu Bursaču, ki je preminil 28. julija 2016. Na koncertu bodo nastopili: Niet, Srečna mladina, Laibach, Big Foot Mama, Jardier, Golliwog, Čao Portorož, Društvo mrtvih pesnikov, Gušti, Katarina Avbar + Peter Dekleva, Jacuzzy, Zoran Čalić Band, Hamo & Tribute 2 Love, Sausages, Noctiferia.

Vstopnice so naprodaj samo na dan koncerta po enotni ceni 10 EUR. Vsa zbrana sredstva od vstopnine in donacij bodo namenjena Bobanovi družini. V ta namen bo odprt tudi TTR za donacije, tako da ste lahko udeleženi tudi tisti, ki vas na dogodek ne bo, bi pa vseeno radi pomagali. Številka tekočega računa bo objavljena naknadno.

Boban Bursać je kariero tonskega mojstra začel leta 1982 v ljubljanskem FV / Forumu / Disko Študent. V prvih dveh letih je kot tonski mojster realiziral vsaj 150 koncertov raznih alternativnih skupin in kot snemalec realiziral tudi posnetke skupin Via Ofenziva, O’Kult, Orkester Titanic, itd. Kot koncertnega tonskega mojstra ga je leta 1983 povabil k sodelovanju Studio Tivoli. V tem kontekstu je realiziral številne samostojne koncerte ter prvič začel oblikovati zvočne podobe festivalov kot so bili npr. Ljubljanski Jazz Festival, Druga Godba, Novi Rock, ipd.

Leta 1985 se je na Radiu Študent izpopolnil tudi za radijskega tonskega mojstra ter v okviru RŠ deloval naslednja tri leta. V drugi polovici osemdesetih je kot koncertni tonski mojster že samostojno oblikoval zvok tedaj še relativno redkih tujih glasbenih izvajalcev (npr. Al di Meola, John McLauglin, Paco de Lucia, Einstuerzende Neubauten, Alvin Lee, Nick Cave, Peter Green, Uriah Heep, Pere Ubu, itd.), bil je pa tudi asistent zvoka na koncertu legendarnega Miles Daviesa v Beogradu. V tem času je za dobrih deset let postal tudi glavni tonski mojster v Klubu K4 in vzpostavil trajna sodelovanja z Laibach, Borghesio, Demolition Group, Janijem Kovačičem, itd. V devetdesetih je poleg individualnih koncertov ter številnih festivalov zvočno oblikoval tudi številne koncerte ljubljanske Metelkove, Trnfesta KUD-a F. Prešeren ter Orto Bara.

Zadnjih deset let je sodeloval s številnimi novimi festivali, kot so npr. Metal Camp, Lent, Soča Reggae Riversplash, Punk rock Holiday, Rock Otočec, Poletje v stari Ljubljani, Kam Fest, Schengen Fest, itd.). Sodeloval pa je tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki kot so Laibach, Siddharta, Dan D, Buldožer, Gušti, Vlado Kreslin, Srečna mladina, Niet, Društvo mrtvih pesnikov, Jardier, Čao portorož itd.

Več o koncertu ter nakupu vstopnic