13.04.2016

Cankarjevi torki (2015/2016)

Cankarjev dom vabi na Cankarjeve torke, v okviru katarega se bosta predstavila Vasko Atanasovski Trio in Roberto Rodriguez Quarteto Masada.

Press info

Cankarjevi torki

Cankarjev dom, Klub CD

Cankarjevi torki

19. april 2016
26. april 2016

19. april, ob 20. uri
Vasko Atanasovski Trio

Predstavitev novega albuma The Scissors

zasedba: Vasko Atanasovski, pihala, glas; Dejan Lapanja, kitara; Marjan Stanič, bobni, tolkala

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album Come To Me, še precej svež pa je tudi njihov album Feel. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritiške ocene ter močno zaznamovali slovenski in tudi tuji glasbeni prostor. Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji je zasedba kar dvakrat koncertno gostovala na oddaljenem Kitajskem, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo in na daljšo turnejo po Argentini.

14, 9* EUR
 

26. april, ob 20. uri
Roberto Rodriguez Quarteto Masada: Aguares Quarteto Masada plays John Zorn

zasedba: Roberto Rodriguez, bobni, tolkala; Jonathan Keren, violina; Omri Mor, klavir; Bernie Minoso, bas

Po nekaj letih se v Slovenijo vrača kubansko judovski tolkalec Roberto Rodriguez, ki že dvajset let navdušuje na newyorškem jazzovskem prizorišču. Najprej smo ga poznali kot tolkalca pri izjemni skupini Los Cubanos Postizos Marca Ribota, zadnje desetletje pa vodi svoje projekte. Tokrat bo predstavil glasbo Johna Zorna v posebni latino izvedbi z judovskimi vplivi.

14, 9* EUR

* Z zvezdico so označene cene vstopnic s popustom na najnižjo kategorijo sedežev za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence.  Starejši od 65 let in upokojenci lahko ob nakupu v Informacijskem središču CD uveljavljajo 5-odstotni popust tudi na druge kategorije sedežev.

Več o abonmaju ter nakupu vstopnic