21.10.2016

Captain morgans revenge, Kormorana, Jegulja, Sokolski dom, 21. oktober 2016

V petek, 21. oktobra bodo v novomeškem Sokolskem domu nastopili Captain Morgans Revenge, Kormorana in Jegulja.

Press info

Captain morgans revenge, Kormorana, Jegulja

Sokolski dom, Novo mesto

Captain morgans revenge, Kormorana, Jegulja

Petek, 21. oktober 2016 ob 22. uri

Prostovoljni prispevki.

Captain Morgans Revenge
Captain Morgans Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear,…
Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Glavni vokal skupine in grmeči ritem kitarist je Rok Žurga. Na visoko cvilečih in srce parajočih solažah vihti sekiro Aljoša Hrasta za glasnost pa skrbi nihče drug kot Špelko Maxim z mlatenjem po svojih »piskrih«. Po mesecih iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire.

Kormorana
Zasedba: Lenart Merlin, klaviature; Maksim Špelko, bobni; Matej Počervina, kitara, vokal

Jegulja
Jegulja so nastali leta 2013 na seansah, na katere sta Jure Gašper (tudi kitarist benda Uroš) in bobnar Rok Večerin – Wuko (ex Dawn Patrol in Lene Kosti) povabila kitarista Jana Kozela (ex Carnaval). Po nekaj mesecih so dobili prvo povabilo za koncert. Oktobra lani so izdali demo Finesse & Mud, na katerem je pet skladb, dolgih od pet do več kot deset minut. Naslednje mesece je bend porabil za iskanje novega bobnarja in januarja končno našel Domna Urha.