17.11.2020

Četrti večer koncertno - pogovornega cikla Dueti: Nuška Drašček in Simon Dvoršak, muzikal

V četrtek, 19. novembra 2020 ob 18. uri, bo na Facebook strani Trubarjeve hiše literature potekal prenos posnetka četrtega koncertno - pogovornega cikla Dueti.

Press info

Četrti večer koncertno - pogovornega cikla Dueti: Nuška Drašček in Simon Dvoršak, muzikal
Foto: Jan Prpič

Koncertno-pogovorni cikel Dueti v intimnem prepletu glasbe in pogovora podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter glasbeno-besedilne analize izbranih skladb. Kljub temu v središče pozornosti postavlja medosebno interakcijo in odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke ter spremljevalnega instrumentalista, ne pozablja pa niti na aktualizacijo in družbeno problematizacijo kulturnega položaja v sodobni družbi.

Četrti večer v ospredje postavlja v Sloveniji povsem zapostavljen muzikal. Predstavila ga bo žanrsko vsestranska Nuška Drašček, katere glasbeni začetki so vezani na zborovsko glasbo, konkretneje na zasedbi APZ Tone Tomšič in Perpetuum Jazzile, danes pa jo odlikuje zavidljiva slogovna širina. Dobro se namreč znajde tako na področju operne glasbe in samospevov kot tudi znotraj zabavnih zvrsti, denimo šansona, kabareta, popa ter številnih drugih, med drugim velja tudi za vidnejšo predstavnico muzikala. Spremljal jo bo pianist in dirigent Simon Dvoršak, s katerim je pred leti pripravila projekt Sprehod po West Endu z izbranimi skladbami iz muzikalov londonskih gledališč.

FACEBOOK TRUBARJEVE HIŠE LITERATURE

Dueti: Nuška Drašček in Simon Dvoršak, muzikal